Palestinere i Khirbet Humsu i Jordandalen på vestbredden, etter at israelske styrker rev 18 telt og andre strukturer som var oppført ulovlig  i et et skytefelt. o6112020 (AP Photo/Majdi Mohammed)
FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) trenger nærmere 640 millioner kroner i løpet av måneden for å kunne betale lønn til 28.000 ansatte.

UNRWA lønner blant annet lærere, helsepersonell og renovasjonsarbeidere, men har nå gitt samtlige ansatte beskjed om at det vil bli kutt i lønna ut året.

– Dersom det ikke kommer tilsagn om ytterligere finansiering i løpet av de neste ukene, vil UNRWA delvis måtte utsette utbetaling av lønn til samtlige ansatte, sier hjelpeorganisasjonens leder Philippe Lazzarini.

Mandag var UNRWAs kasse tom, og lønnskuttene vil derfor bli «betydelige», sier en talskvinne. UNRWA ble etablert i 1948 og bistår i dag 5,5 millioner palestinske flyktninger på Vestbredden og Gazastripen, samt i Jordan, Syria og Libanon.

USA har i alle år vært UNRWAs største bidragsyter, men president Donald Trump kuttet i 2018 all støtte for å legge press på palestinske myndigheter.

 

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.