Mens forsvarere av den frie verden frykter at Kina vil benytte usikkerheten til å angripe Taiwan, benytter EUs utenrikspolitiske sjef, Josep Borrell, anledningen til å gå inn for økt samarbeid mellom EU og Kina. Tidspunktet går selvsagt ikke upåaktet hen. EU velger Kina.

– Mitt spørsmål til Kina er hvordan vi kan gjøre denne gjensidige avhengigheten mindre konfliktfylt, sier Borrell i en tale ved Peking University i Beijing.

Han sier samarbeidet mellom EU og Kina er viktigere nå enn noen gang tidligere.

– Vi mener at til tross for våre forskjeller, så er det mye rom for samarbeid. Vi må opparbeide tillit til hverandre og bli bedre kjent, sier EU-toppen.

Borrell er på et tredagers besøk i Kina der det er ventet at han blant annet vil diskutere omstridte temaer som handel, menneskerettigheter og Ukraina-krigen med kinesiske ledere. (NTB)

Når det kommer til stykket velger EU å ignorere massive menneskerettsbrudd, enten det er uigurene, slavearbeid eller forfølgelsen av demokratiforkjempere i Hongkong. EU overser også Kinas utstrakte handel med Russland, og dette kan ikke tolkes som annet enn svakhet.

Når det kommer til stykket gjelder det andre regler for Kina enn for andre land.

Borrell overser også glatt at Kina fører en opiumskrig i revers mot USA, som koster over 100.000 amerikanere livet hvert år.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.