Tidligere Hamas-sjef Khaled Meshaal oppfordrer «den islamske verden» til å ta til gatene fredag til støtte for Palestina, samtidig som han oppfordret folkene i Jordan, Syria, Libanon og Egypt til å bli med i kampen mot Israel.

«Til alle lærde som underviser i jihad … til alle som underviser og lærer, dette er et øyeblikk for anvendelse», sa han.

«[Vi må] dra til torgene og gatene i den arabiske og islamske verden på fredag», sa Meshaal, som for tiden leder Hamas’ diasporakontor, i en innspilt uttalelse sendt til Reuters.

Oppfordringen er ikke begrenset til tradisjonelle muslimske land, men hele «den muslimske verden», hvilket kan synes å inkludere Vesten. Videre sa Meshaal, som er basert i Qatar, at både regjeringene og folkene i Jordan, Syria, Libanon og Egypt har en større plikt til å støtte palestinerne.

«Jordans stammer, Jordans sønner, Jordans brødre og søstre. Dette er sannhetens øyeblikk, og grensene er nær deg, dere kjenner alle deres ansvar.»

Jordan og Libanon er hjemsted for store antall palestinere.

Det er betimelig å minne om Pål T. Jørgensens famøse intervju med Jonas Gahr Støre da hann var utenriksminister:

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.