USAs tidligere utenriksminister Henry Kissinger sier at å tillate masseinnvandring var en «alvorlig feil». Etter hans mening har Tyskland og andre europeiske land sluppet inn altfor mange migranter.

Dette skriver Politico.

– Det var en alvorlig feil å slippe inn så mange mennesker med en helt annen kultur og religion og helt andre konsepter, fordi det skaper en pressgruppe i hvert eneste land som gjør det. sa Kissinger i et intervju med Welt TV.

Kissinger er 100 år gammel og rømte med sin jødiske familie fra Tyskland i 1938. Han sier det var smertefullt å se arabere i Berlin feire forrige helgs angrep mot Israel.

Hamas’ «åpenbart aggressive handlinger» må møtes med «en form for straff», sa Kissinger – mens han advarte om potensialet for farlig eskalering i regionen.

– Midtøsten-konflikten medfører fare for å eskalere og bringe inn andre arabiske land under press fra deres offentlige mening, sa Kissinger, som minnet om hva de arabiske landene gjorde i Yom Kippur-krigen for 50 år siden.

Den tidligere utenriksministeren, som ble tildelt Nobels fredspris i 1973, ser det som en mulighet at Israel vil angripe Iran på en eller annen måte hvis de føler seg sikre på at Teheran var involvert i angrepet.

Samtidig understreker han at en krig i Midtøsten som skjer samtidig med den pågående krigen i Ukraina, representerer et «fundamentalt angrep mot det internasjonale systemet».

Tysklands kansler Olaf Scholz sier at Tyskland lover nulltoleranse for antisemittisme, og at alle som glorifiserer forbrytelsene til terrorgruppen Hamas, bruker dens symboler, tolererer drap, oppfordrer til kriminelle handlinger eller brenner israelske flagg, kan bli tiltalt i Tyskland.

I dag ble det kjent at Frankrike også vil forby demonstrasjoner til støtte for palestinerne.

Begrunnelsen er at slike demonstrasjoner truer den offentlige orden, sier Darmanin i et notat utsendt til lokale myndigheter i landet.

Han la til at arrangører av slike demonstrasjoner bør bli pågrepet. (NTB-AFP)

Les også:

Uskyldige jenter i Israel ble voldtatt, kidnappet og drept av Hamas

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.