Si meg hvem du omgås … Steigan.no trykker et  innlegg av Chris Hedges som legger skylden på Israel for Hamas’ bestialitet. Hamas har lært «språket» av Israel.

Vilkårlig skyting av israelere utført av Hamas og andre palestinske motstandsorganisasjoner, kidnapping av sivile, bombardement av raketter inn i Israel, droneangrep på en rekke mål, fra stridsvogner til automatiserte maskingeværreir, er det kjente språket til den israelske okkupanten.

Israel har snakket dette blodstenkte voldsspråket til palestinerne siden sionistiske militser erobret mer enn 78 prosent av det historiske Palestina, ødela anslagsvis 530 palestinske landsbyer og byer og drepte rundt 15.000 palestinere i mer enn 70 massakrer. Rundt 750.000 palestinere ble etnisk renset mellom 1947 og 1949 for å opprette staten Israel i 1948.

Israels svar på disse væpnede angrepene vil være et folkemorderisk angrep på Gaza. Israel vil drepe dusinvis av palestinere for hver israeler som blir drept. Hundrevis av palestinere har allerede dødd i israelske luftangrep siden lanseringen av «Operation Al-Aqsa-flood» lørdag morgen, som etterlot 700 israelere døde.

Det holder. Vi forstår. Den som kan lese mer, kan gjør det her.

Dette er ikke den eneste artikkelen som ser saken fra Israels fienders side. Steigan.no er begeistret over den arabiske «gata», et annet ord for mobben.
«Ingen land ønsker normalisering med et svakt Israel»

Krigen i Gaza/Israel har satt en effektiv stopper for alle forsøk på normalisering mellom Israel og araberstatene. «Den arabiske gata», det vil si vanlige folk i arabiske land, er massivt for palestinerne, og ingen arabisk regjering vil våge å trosse denne massebevegelse. Se disse bildene fra marsjen for Gaza i Amman, Jordan:

https://x.com/VanessaBeeley/status/1711790404138414310?s=20

 

Hvem skulle trodd at deler av venstresiden ville velge Hamas’ nedslakting? Det må være en del som har en vond smak i munnen. Denne siste artikkelen er skrevet av Steigan selv.

Chris Hedges har lenge skrevet om Amerika og kostnadene ved å projisere makt globalt. Nå viser det seg at han faller ned på anti-israelisme og antiamerikanisme. Venstresiden har vært der før, men dette er et nytt lavmål.

 

«Ingen land ønsker normalisering med et svakt Israel»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.