Det råder fortsatt kaotiske tilstander mange steder i Israel etter terroren. AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Norsk reisefølge på 190 personer flyr fra Israel i ettermiddag. Sylvi Listhaug (FrP) mener norske myndigheter har gjort altfor lite for å hjelpe.

Det norske reisefølget på 190 personer som har vært strandet i Israel, har endelig fått chartret et fly ut av landet. Flyet skal gå fra Sør-Israel, og har nå fått tildelt et flightnummer.

Alt tyder dermed på at nordmennene kan være på vei hjem om få timer, melder NTB.

– Den norske gruppa skal fly klokka 17.25 fra Eilat Ramon-flyplassen sør i Israel direkte til Oslo. I dag har vi kjørt gjennom Israel og Negev-ørkenen for å komme oss til flyplassen. Flyavgangen er bekreftet med flightnummer 6H225 og dermed er vi kommet lenger i dag, enn vi gjorde i går.

Det kan naturligvis oppstå uforutsette ting fortsatt, men vi tror nå at vi skal komme oss hjem i kveld, skriver reiseleder Bjarte Ystebø i en epost tirsdag ettermiddag.

Han leder en gruppe med Israel-venner fra den Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem

Listhaug: Norske myndigheter burde gjort mer 

De nærmere 200 nordmenn som har sittet fast i Israel, har etter FrP-leder Sylvi Listhaugs mening fått altfor lite assistanse av norske myndigheter.

Hun viser til at andre land har gitt mer hjelp til sine borgere.

– Vi ser at flere andre land har klart å hente ut sine innbyggere ved å handle raskt. Samtidig får vi opplysninger fra nordmenn som sitter fast i Israel at norske myndigheter gjør lite for å hjelpe.

Så vidt vi vet er det kun private initiativ som har hjulpet nordmenn så langt, mens for eksempel Polen og Ungarn har sendt fly for å hente sine innbyggere, sier Sylvi Listhaug til NTB.

Hun mener både innleie av sivile fly og bruk av militære transportfly burde vært til vurdering.

Men nå ser uansett saken ut til å løse seg, om det ikke nok en gang inntreffer uforutsette forsinkelser og kanselleringer.

Situasjonen er uforutsigbar, og nye rakettangrep fra Gaza kan komme når som helst.

Les også: 

Nordmenn i bombe­rom: Reise­arrangør prøver å få hjem 113 reisende fra Israel

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.