Mandag kveld intervjuet Mark Austin fra Sky News en talsmann fra Hamas på direktesendt tv. Dr Basim Naim sa høyt og tydelig at Hamas ikke hadde drept noen sivile. Hamas hadde kun drept israelske soldater, sa Naim.

Mark Austin greide ikke å skjule sin forbløffelse. Han gjentok spørsmålet flere ganger. «Hva med de 260 drepte på musikkfestivalen?» spurte han Naim. «Forstår du ikke hvor absurd dette høres ut?»

Naim sa at dette var israelsk propaganda.

En oppgitt Mark Austin.




Noen av de drepte festivaldeltakerne:

Et dashcam fanget opp både drap og kidnapping hvor Hamas gikk fra bil til bil. En person som lå bak bilen, så ut til å late som om han var død. En Hamas-terrorist gikk bort og skjøt ham.

Hamas-talsmann Basim Naim sa også at alle gislene som Hamas hadde kidnappet og som befinner seg i Gaza, er trygge. Dette til tross for at Hamas selv har sagt at de vil henrette ett gissel for hvert israelsk angrep på Gaza.

Mange av de unge jentene ble kidnappet på festivalen.

Det er også en rekke unge menn som er savnet fra Israel:

I tillegg har Hamas kidnappet mødre med småbarn og eldre kvinner.

 

Det er mange bilder og videoer i omløp på sosiale medier. Vi i Document gjør alt vi kan for å verifisere disse, slik at vi kun publiserer ekte bilder og videoer.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.