Venstrevridde studenter ved britiske universiteter anklages for å glorifisere Hamas-terroren i Israel. Innenriksministeren advarer og at å vise støtte til terroren vil bli straffet.

Palestinske støttegrupper ved University of Warwick, University College London og School of Oriental and African Studies (SOAS) har beskrevet de grusomme hendelsene som en «heroisk kamp» utført av «martyrer» mot «fascistiske og kriminelle settlere», ifølge The Telegraph.

Dette til tross for at innenriksminister Suella Braverman har sagt at hun forventer at politiet «bruker lovens fulle kraft» mot alle som viser støtte til Hamas etter de blodige scenene.

Terroren i Israel finansieres av norske skattebetalere

Justice for Palestine society videreformidlet et sital av politisjefen til Hamas, Ismail Haniyeh, som hyllet «det modige og hardt-arbeidende palestinske folket som frigjør verden».

Studentenes Palestine Society ved SOAS skrev på Instagram at «det palestinske folket har rett til å motstå okkupasjon med alle nødvendige midler».

Det virker altså ikke som disse studentene har noen problemer med at palestinske terrorister kidnapper små barn, voldtar kvinner og slakter barn og eldre på bestialsk vis.

En palestinsk gruppe ved Queen Mary, University of London, mener Israel har brutt seg inn på andres eiendom, og derfor kun har én eneste rettighet, som er å forlate landet.

«You cannot be safe as a trespasser. You only have the right to give back the person’s home».

Spørsmålet er om disse studentene hadde akseptert en lignende tankegang fra svenske, franske eller britiske politikere i forhold de millionene av økonomiske migranter som oppholder seg i europeiske land. Mange av migrantene hevder å være statsløse palestinere.

The Union of Jewish Students (UJS) krever at studentgruppens ledelse reagerer og «tar harde grep mot denne foraktelige feiringen av vold».

Metropolitan Police lover «null toleranse» for de som viser støtte til terroristene.

Samtidig lot Sadik Khan seg til slutt presse til å lyse opp City Hall i fargene til det israelske flagget, lenge etter at New York, Miami, Praha og andre byer hadde gjort det.

Simen Bondevik fra partiet Sentrum kom i går med et utspill som skapte store reaksjoner.

I dag forsøker Bondevik å rette opp skaden han allerede har skapt for sin egen anseelse.

Ser at jeg har formulert meg på en måte som gjør at det fort kan misforstås hva jeg mener.

Selvsagt er Hamas’ angrep på sivile forkastelig, grusomt og i strid med krigens folkerett. Det tar jeg også avstand fra, og er glad for at andre gjør det samme.

Hovdepoenget mitt var derimot: Hvor har de politikerne som nå tar avstand fra hamas’ angrep vært hver gang sivile palestinere har blitt angrepet og drept de siste årene?

Det er dette jeg mener utløser en «vond bismak» hos meg.

Så innleder han siste vers slik:

Samtidig – Hamas’ angrep på sivile er grusomt og det tar jeg også avstand fra, og er glad for at andre gjør.

Slik Bondevik formulerer seg kan han tolkes som om han mener et slik angrep fra Hamas rettet mot sivile hadde vært helt greit, hvis det bare hadde vært litt mindre grusomt.

For angrep mot israelske soldater skaper ingen reaksjoner, og NTB skriver så å si konsekvent kun med fokus på om noen av de palestinske angriperne møter motstand og dør.

Da blir NTB-overskriften at «palestinere er drept av israelske soldater», og som regel beskrives de bevæpnede angriperne som «tenåringer».

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.