Tottenhams tilknytning til jødiske grupper i London er velkjent. Allikevel valgte de å knele for Black Lives Matter lørdag mens Israel var under angrep.

«Deres jødiske opprinnelse har gjort dem til en klubb som er mislikt av fansen til rivalene, men i løpet av den 135 årige tiden klubben har eksistert, har de alltid hatt stil og fantastiske spillere», skrev den spanske avisen Marca før et møte med Real Madrid i 2017.

Tottenham har sterke jødiske røtter. Det er tette bånd mellom klubben og jødiske grupper i London.

– Vi er forbauset over at en publikasjon som Marca, som presenterer seg som en kilde til profesjonell journalistikk, mener det er passende å publisere en slik artikkel som er åpenlyst feil og fullstendig smakløs, het det i en uttalelse fra klubben gitt til ESPN.

Også supporterne reagerte på Marcas artikkel. Som Dagbladet skrev:

Tottenham-supporterne har lenge kalt seg «Yid Army» og «Yids», mens en spiller eller en enkelt fan bare går under «Yiddo».

Deler av supporterne kaller seg «Yids», en negativ måte å omtale en person med jødisk tro. Tottenham-fansen bruker denne sjargongen som et svar på hetsen fra motstanderfans opp gjennom historien.

Det er derfor ille å se Tottenhams tilskuere applaudere mens spillerne kneler for BLM, som er beryktet for sin antisemittisme. BLM støttes blant annet av venstreradikale demokrater som AOC og resten av The Squad, som er velkjente antisemitter.

Arsenal slo Manchester City, Liverpool rotet bort seieren

Dagens fotball startet med kampen Brighton-Liverpool. MacAllister gjør en grov, amatørmessig feil som utnyttes av Brightons Adingra, og som vanlig ligger Liverpool under. Argentineren har for øvrig vært elendig etter ankomsten til Anfield, fra nettopp Brighton.

Liverpool klarer dog å snu kampen, og leder 2-1 etter to mål av Salah, det siste på straffespark.

Etter 53 minutter kan kampen så å si avgjøres, men selv om ungareren Szoboszlai slår en perfekt ball på bakerste mot innbytter Gravenberch, setter han ballen i tverrliggeren fra to meter! En helt utrolig tabbe, egentlig.

Så utligner Brighton i det 78. minutt, og Liverpool må nøye seg med ett poeng.

Arsenal hadde besøk av Manchester City, som ser ut til å slite av mangelen på midtbanestjernene Rodri og De Bruyne. Haaland fikk ikke til så mye i en intens, jevn og sjansefattig kamp.

Men Martinelli avgjør toppkampen, da han i det 86. minutt skyter ballen i mål via Aké. Dermed er Tottenham og Arsenal begge i knestående på toppen av tabellen med 20 poeng. City kneler med 18 poeng, og Liverpool kneler med sine 17 poeng. City-spiller  Kovačić burde vært utvist allerede i første omgang etter to grusomme taklinger, den første mot Ødegaard med knottene direkte mot anklene kvalifiserer etter min mening til direkte rødt kort. Men VAR hadde en annen mening.

Det skar i sjelen å se denne fryktelige knelingen på en helg som denne, hvor sosiale medier flommer over av grusomme klipp fra Israel og de gislene som befinner seg på Gaza. Grusomhetene er totalt umenneskelige, som når småunger på barnehagenivå plasseres i bur som gisler på Gaza, mens kidnapperne ler og koser seg.

Så kneler idiotiske, overbetalte fotballspillere for BLM. Jeg ble fysisk syk av hele opplegget.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.