Arbeidet med Sagrada Familia – Spanias mest berømte basilika og verdens mest berømte uferdige kirke – er et skritt nærmere ferdigstillelse, men endelig dato er fremdeles i 2026.

Atten tårn

Forrige torsdag ble den siste skulpturen plassert på tårnet som representerer evangelisten Johannes, symbolisert med en ørn. Forrige onsdag nådde de en lignende milepæl da de kronet tårnet som er viet Matteus.

Kirken er til sammen utstyrt med atten tårn i forskjellig høyde som symboliserer henholdsvis de tolv apostler, de fire evangelister og jomfru Maria. Det siste og høyeste tårnet som skal symbolisere Jesus Kristus, forventes å stå ferdig i 2026, hundre år efter at Antoni Gaudí, arkitekten som tegnet basilikaen, døde 73 år gammel.

Byggingen av basilikaen begynte i 1882. Den har altså vært under oppføring i 141 år. 

Hvert av katedralens «evangelisttårn» er dedikert en av de fire evangelistene: Matteus som engel, Markus som løve, Lukas som okse og nu Johannes som ørn.

Messe og tenning av julebelysning 12. november 

Fremgangen i arbeidet og den siste fase vil bli markert 12. november med messe og tenning av julebelysningen av tårnene. Den vil være åpen for publikum.

La Sagrada Família er Gaudís mest kjente verk i en by som er full av hans design. Designet står i radikal kontrast til dagens ensartede glass- og stålkonstruksjoner, kan man vel si. 

Det mangler ikke detaljer. Foto: Arnt Jensvoll

Bildene er tatt i 2005 og 2016. Foto: Arnt Jensvoll

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.