Verken Hammerfest, Måsøy, Kvæfjord, Skjervøy, Alta eller Karasjok har de lovpålagte planene som skal sikre at barn får hjelpen de trenger fra barnevernet.

Det kom fram etter at Statsforvalteren i Troms og Finnmark i april hadde tilsyn med kommunene, melder NRK.

Barn i barnevernstjenesten skal ifølge loven få en individuell plan som sikrer at de skal få riktig og tilstrekkelig hjelp. Ingen av kommunene som ble gransket, hadde slike planer.

– Planen er tenkt å være både et planleggingsdokument og et verktøy for strukturert samarbeid, sier leder Hilde Bremnes i avdelingen oppvekst- og barnevern hos Statsforvalteren i Troms og Finnmark til NRK.

I Hammerfest og Måsøy var det i tillegg flere mangler.

– Vi vurderer det som alvorlig og kritikkverdig når det offentlige ikke klarer å følge opp disse barna i samsvar med kravet i loven, sier Bremnes.

Arve Paulsen, kommunalsjef for oppvekst og kultur i Hammerfest kommune, sier de er godt kjent med at barn skal ha hver sin personlige plan. Han påpeker at tilsynet inkluderer koronaperioden, som var en spesiell tid.

– De fleste forholdene som Statsforvalteren peker på, er noe vi er kjent med i tjenesten og har igangsatt tiltak på, sier han.

Les også:

Barnevernet – en lovløs skandale

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.