Justin Trudeau avviser kommentarer fra en tidligere indisk diplomat om at det går «troverdige rykter» om at indiske sporhunder fant kokain på Trudeaus fly under G20-møtet i New Delhi nylig.

Stengte seg inne fordi han var «høy»

Deepak Vohra, en tidligere indisk ambassadør, sa mandag at det gikk et «troverdig rykte» om at indiske sporhunder fant kokain på Justin Trudeaus fly under G20-møtet i New Delhi og at Trudeau hadde måttet stenge seg inne i to dager fordi han var «høy»:

– Da Justin Trudeau kom til India for å delta på G20-møtet denne måneden, var flyet hans fullt av kokain. Han stengte seg inne på rommet sitt i to dager.

– Urovekkende eksempel på desinformasjon

Trudeaus kontor har ifølge Toronto Sun en annen oppfatning: 

– Dette er fullstendig feil og et urovekkende eksempel på hvordan desinformasjon kan finne veien inn i media.

– Flyet hans var fullt av kokain

Vohra hevdet også at Justin Trudeau «oppfører seg som et barn» og at han har «svært lite kunnskap om internasjonale relasjoner».

– Min kone så Trudeau på flyplassen i Delhi. Hun syntes han så deprimert og stresset ut. Vi kjenner ikke årsaken, men sosiale medier og troverdige rykter forteller at flyet hans var fullt av kokain. Han var ikke ved sine fulle fem på grunn av narkotikamisbruket og gikk glipp av presidentens middag. Hva som foregår i hodet hans er det vanskelig å si noe om.

Spent mellom Ottawa og Delhi

Det er oppstått gnisninger mellom India og Canada efter Trudeaus eksplosive beskyldninger om at indiske agenter «muligens» var involvert i drapet på den 45 år gamle sikh-separatisten Hardeep Singh Nijjar i British Columbia 18. juni. India utpekte Nijjar som terrorist i 2020.

India avviste beskyldningene som «absurde» og utviste en høytstående kanadisk diplomat som svar på Ottawas utvisning av en indisk tjenestemann.

Omfattende karrière  

Bak seg har Deepak Vohra en omfattende karrière som diplomat. Han har vært stasjonert i en rekke land, blant andre Armenia, Georgia, Sudan, Syd-Sudan, Polen og Litauen. Han har også arbeidet i Frankrike, Vietnam, Tunisia, USA, Nigeria, Tsjad, Benin, Kamerun, Malaysia, Papua Ny-Guinea og Spania. 

 

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.