Minst 125 ble drept da et drivstofflager eksploderte i den omstridte regionen Nagorno-Karabakh mandag, ifølge lokale myndigheter.

Separatistmyndighetene i Nagorno-Karabakh opplyste mandag kveld at eksplosjonen fant sted ved en vei mellom byene Stepanakert og Askeran. Drivstofflageret ligger ved en bensinstasjon, melder NTB-Reuters.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen sier at flere hundre mennesker fikk brannskader som følge av eksplosjonen.

Konfliktene mellom Armenia og Aserbajdsjan har vart i flere tiår, og blusset nylig opp nok en gang. Armenske separatister skal ha lagt ned våpnene.

Konflikten, som tilsynelatende fremstår som en konflikt mellom kristne armenere og muslimske aserbajdsjanere har et internasjonalt preg over seg, slik Document skrev om nylig.

Nagorno-Karabakh er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har vært styrt av armenske separatister i over 30 år.

I forrige uke ble regionen erobret av aserbajdsjanske regjeringsstyrker. Separatistene la ned våpnene og er i ferd med å gi fra seg makten i regionen.

28.000 personer skal ha flyktet til Armenia fra Nagorno-Karabakh siden Aserbajdsjan tok kontrollen over regionen.

Les også:

Konflikten i Nagorno-Karabakh har et internasjonalt preg

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.