Armenias statsminister Nikol Pasjinian besøker et militærsykehus i Jerevan. Foto: Pressetjenesten til Statsministerens kontor / PAN Photo via AP / NTB

Armenske myndigheter anklager Aserbajdsjan for å ha beskutt et område nær grensen til Iran som ikke inngår i den territorielle konflikten mellom landene.

Ifølge det armenske militæret er en grensepost i et område som er internasjonalt anerkjent som en del av Armenia, beskutt med artilleri.

Armenske og aserbajdsjanske styrker har de siste ukene kjempet om Nagorno-Karabakh, som er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men som i nesten tre tiår har vært kontrollert av armenske separatister.

Russland og Armenia har en avtale som forplikter Russland til å forsvare Armenia dersom det skjer et angrep på sistnevntes territorium. President Vladimir Putin har tidligere uttalt at Russland ikke vil blande seg i konflikten i Nagorno-Karabakh.

 

 Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.