Lørdag ble konkurransen Miss Universe Zimbabwe arrangert for første gang på 22 år, og den hvite blondinen Brooke Bruk-Jackson stakk av med den eftertraktede kronen.

Hvit kvinne skal representere afrikansk nasjon

Den 21 år gamle modellen møter imidlertid blandede reaksjoner fordi hun som hvit kvinne skal representere en afrikansk nasjon.


Kritikerne mener at den unge kvinnen vant konkurransen fordi hun er hvit og at en sort deltager burde representere et land hvor brorparten av befolkningen er sort.

– Alle de vakre melaninrike kvinnene – og så forteller du meg at en europeisk kvinne vant en konkurranse for sorte mennesker!!!?, skrev en bruker på Twitter.

– Det er ikke MITT VALG, det er ikke min Miss Zimbabwe. La meg være i fred, skrev en annen.

Gir opp!

The black opinion er på nippet til å gi opp:

– I 2018 vant Dee-Ann Kentish-Rogers Miss Universe GB-konkurransen. Hvite mennesker gikk ikke amok og var generelt høflig omkring det. Brooke Bruk-Jackson, en hvit kvinne, har vunnet Miss Universe Zimbabwe og mange sorte gjør det til noe rasistisk. Jeg er på nippet til å gi opp:

David Atherton mener at hvis vi snur visse uttalelser vil de fremstå som rasistisk.

 

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.