CNN-medarbeider Ashley Allison vakte opprør torsdag etter å ha sagt at OJ Simpson representerte noe for det svarte samfunnet, spesielt fordi det var to hvite mennesker som ble drept.

Allison kom med kommentaren under nettverkets dekning av dødsfallet til den 76 år gamle Simpson, NFL-legenden som i 1995 ble frikjent for drapene på sin ekskone, Nicole Brown Simpson, og hennes venn Ron Goldman.

17. juni, 1994. Los Angeles Police Department.

New York Post skriver om saken.

Allison, som har jobbet i Obama-administrasjonen og for Joe Bidens presidentkampanje og hans overgangsteam, uttalte seg om raserelasjoner som preget landet under og etter rettssaken i 1994.

Hun sa at Simpson-saken satte fokus på hva svarte amerikanere mener om politiarbeid.

Han var ikke en leder for sosial rettferdighet, men han representerte noe for det svarte samfunnet i det øyeblikket, i den rettssaken, særlig fordi det var to hvite mennesker som var blitt drept. Og historien om hvordan svarte mennesker ble forfulgt under slaveriet.

Det var bare så mange lag. Det var rasemotsetninger da, og det er rasemotsetninger nå.

Inntil dette landet faktisk er klar til å ha en ærlig samtale om rasedynamikken fra vår opprinnelseshistorie og frem til i dag, vil vi alltid ha øyeblikk som OJ Simpson som manifesterer seg.

Og landet vårt vil alltid være splittet hvis vi ikke tar tak i rasespørsmålet.

Kritikken lot ikke vente på seg. «Vet0917» skriver:

Hva i himmelens navn har slaveri for over 100 år siden å gjøre med å nesten halshugge en kvinne? Var hun gammel nok til å huske da det skjedde? Hvorfor må rase komme inn i bildet?

Alle, og jeg mener ALLE, elsket OJ før den tid. Ikke fordi han var svart. Han var en legende!

Marc Lamont Hill, en fremtredende mediepersonlighet og professor ved City University of New York (CUNY), skapte også bølger da han skrev på X-kontoen sin:

Simpson var en voldelig løgner og et monster som drepte to mennesker i kaldt blod, men at frikjennelsen var det riktige og nødvendige resultatet av et rasistisk rettssystem.

Nicole Simpson var 35 år gammel da hun ble drept og Ron Goldman var 25. Tina vil heller huske livene deres enn å tenke på at OJ Simpson er død:

Jeg foretrekker å huske de livene han stjal, Ron Goldman og Nicole Simpson, må de for alltid hvile i fred. Selv om han ble frikjent i straffesaken og senere funnet skyldig i den sivile rettssaken, kan tapet av disse to sjelene ikke glemmes.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.