Det blir fem nye år i London på Martin Ødegaard. Arsenal bekrefter at nordmannen har signert ny kontrakt. Ødegaard sier han har funnet sitt hjem.

I en video på klubbens Twitter-konto forteller Ødegaard hvorfor han vil bli i Arsenal.

– Jeg er veldig glad og stolt, og har en veldig god følelse etter å ha bundet
meg her enda lenger. Her har jeg følt meg hjemme fra dag én. Det var et enkelt valg, sier Ødegaard til Drammens Tidende.

Kontrakten gjør Ødegaard til klubbens best betalte spiller, og han skal ifølge Daily Mail tjene opp mot 4 millioner kroner i uken.

Skjermdump Twitter/ Arsenal

Martin Ødegaard debuterte på A-laget til Strømsgodset allerede som 13-åring, og fikk sin første landskamp som 15-åring. Overgangen til Real Madrid førte til problemer, men han hadde noen gode sesonger på utlån til andre klubber.

I Arsenal har han virkelig blomstret opp, han ble i fjor lagets toppscorer fra midtbaneposisjon, og er en kandidat til årets spiller i verden.  I tillegg er han lagets kaptein. Han er svært populær blant både fans og journalister for sine elegante prestasjoner som kombineres med høy lagmoral og hardt arbeid. Manageren er også fornøyd.

– Dette er gode nyheter for klubben og laget. Jeg er virkelig glad på hans vegne. Dette viser bare at det er mange måter å komme seg fram og opp på. Han er elsket av alle, sa Arteta på fredagens pressekonferanse.

Til tross for at Ødegaard kun er 24 år gammel har han allerede passert 50 landskamper. Onsdag var Ødegaard sterkt medvirkende da Arsenal knuste PSV Eindhoven 4-0 i årets første Champions League-kamp, og scoret selv det siste målet.

Søndag klokken 15.00 spiller Arsenal lokaloppgjør mot hovedfienden Tottenham. Begge lagene har fire seire og én uavgjort så langt.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.