Declan Rice (24) blir lagkamerat med Martin Ødegaard i Arsenal. Salget omtales av West Ham som tidenes dyreste overgang mellom to engelske klubber.

NTB har nyheten.

Lørdag morgen opplyste West Ham at Rice har forlatt klubben. I meldingen ble ikke Arsenal nevnt, men det kom klart fram at den engelske landslagsspilleren selges for «en britisk rekordsum».

Senere på dagen kom også Arsenal på banen og bekreftet storkjøpet.

– I fotball dukket utrolige muligheter opp. Når store klubber, som Arsenal, vil ha meg, er det veldig vanskelig å si nei, sier Rice i sitt første intervju etter overgangen.

Det skal dreie seg om en prislapp på 105 millioner pund. Men Declan Rise er i dagens sinnssyke fotballøkonomi trolig verdt prisen. Han er en strålende og hardt arbeidende midtbanespiller som ofrer alt for laget og i tillegg har evner på et skyhøyt nivå.

Etter min mening er han en perfekt kombinasjon med Martin Ødegaard, og slik har nok Arsenal også tenkt, særlig etter at tøffingen Xhaka forsvant nå i sommer.

Rice har vært suveren for West Ham, og har allerede spilt 245 kamper til tross for sin unge alder.

– West Ham har vært en stor del av livet mitt på og utenfor banen. Det er aldri enkelt å si adjø. Jeg har hatt noen ufattelige høydepunkter, og ingenting overgår den kvelden i Praha, skriver Rice i en farvelmelding på Instagram.

Også Man City var ute etter Rice, men prisen ble for høy. Dette kan skape problemer for laget som i mange år har vært ledet av De Bruyne, som er i ferd med å bli svekket.

Arsenal har brukt 2,6 milliarder kroner på innkjøp hittil. Hvorfor de kaster bort midlene på spillere som tyske Kai Havertz, er for meg uforståelig. Men Declan Rice er en fantastisk spiller som jeg håpet ville ikle seg helrød drakt i august. Slik gikk det dessverre ikke.

Jeg tror Arsenal virkelig vil utfordre Man City neste år og har dessverre liten tro på Liverpool.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.