2030 – Vi skal feire kristningen av Norge! Kristenlivet i Hamar gjennom 1000 år!

Torsdag 28. september møtes vi i Johann Olav Koss Auditorium i Vikingskipet, Hamar kl. 18.00–20.30. Inngang og parkering ved nordvestre baug av Vikingskipet ved Monter.

Documents lokallagsleder i Hamar, Ola Holen, ønsker velkommen.

Kjell Skartveit, forfatter av Normløst og Kristen tro og politisk tenkning, vil holde et foredrag om kristendommens betydning frem til nå for mennesker og samfunnsliv i Norge og Hamar:

Med kristendommen ble verden kjent med en virkelighetsforståelse som revolusjonerte menneskets forståelse av seg selv, sine medmennesker og naturen som de levde i. Menneskeverdet fikk en åndelig åpenbaring og intellektet basis i sannhetens Gud. Det påvirket alt, fra akademia, rettsvesen, sykepleie til kapitalisme og synet på slaveri.

Den vestlige verden er i ferd med å forlate kristendommen som utgangspunktet for vårt verdensbilde. Men det er sjelden vi hører noen drøfte hvilke konsekvenser det vil medføre. Er det virkelig slik at det ikke betyr noe hva et lands innbyggere tror på?

Annika Moen forteller om domkirkeruinenes betydning.

Den norske kirke ved domprost Kirsten Almaas vil holde innlegg om kristne organisasjoner og enkeltpersoner, samt kristendommens betydning i det nåværende Hamar.

Målet med arrangementet er å gi et innspill til hvordan vi skal feire dette jubileet.

Documents redaktør Hans Rustad vil runde av arrangementet.

Billettene koster kr 150 og kan bestilles her.

Hjertelig velkommen!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.