Samme dag som Erna Solbergs (H) regjering kunngjorde strenge tiltak som følge av koronapandemien, solgte ektemannen Sindre Finnes aksjer, ifølge en oversikt.

12. mars innførte Solberg-regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid på grunn av koronasmitte, og denne dagen solgte Finnes aksjer og fond i fem ulike transaksjoner, melder NRK.

I aksjeoversikten fremgår det blant annet at han den dagen solgte 1700 andeler i fondet Bull OBX X10 ND.

– Det er et fond som gir veldig høy avkastning når børsen stiger, og når det går gærent, så taper du alle pengene i løpet av kort tid, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank1 Markets til kanalen.

Kort fortalt tidobler det innsatsen hvis børsen går i pluss, ifølge ham. Men den dagen stupte Oslo Børs 9 prosent, og Finnes tapte innsatsen.

Til NRK skriver Finnes at handelen denne dagen var en manuell sletting av 1700 andeler av verdipapiret Bull OBX X10 ND, gjort av forvalteren hans på aksjekontoen Finnes hadde i Sbanken. Bakgrunnen var at papiret ikke hadde noen verdi.

– Verdien av handelen er null. Verdipapiret ble slettet fra min VPS-konto 13. mars 2020 klokken 20.08.10, skriver han.

Finnes solgte også 400 Yara-aksjer for cirka 120.000 kroner og Hydro-aksjer for cirka 24.000 kroner, men disse handlene klarer ikke Finnes å svare på nå, sier han.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.