Dagen før regjeringen varslet nye innstramminger under pandemien høsten 2020, satset Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes på børsnedgang. Finnes ønsker ikke å svare på spørsmål om saken.

Mellom 3. og 9. september 2020 kjøpte Finnes 110.000 såkalte Bear-produkter, som gjør at du tjener penger hvis børsen går dårlig, skriver VG.

– Hvis du kjøper et slikt produkt for spekulasjon, så er det et veddemål på at Oslo Børs skal falle, sier finansforsker ved BI, Espen Henriksen.

Den 10. september varslet regjeringen om strengere koronatiltak i Norge.

Bear-produktene som Finnes hadde handlet i dagene før, hadde en «giring» på ti-gangeren, skriver avisen.

– Faller kursen med en krone, så vil man tjene ti kroner. Stiger den med en krone, så vil man tape ti kroner. Grovt regnet vil det også tidoble risikoen, forklarer Henriksen.

Børsen falt 0,99 prosent dagen da regjeringen varslet om de nye tiltakene. VG har ikke oversikt over hva Finnes eventuelt tjente eller tapte på sine investeringer.

Samme dag som de nye tiltakene ble kjent solgte Finnes alle «Bear»-produktene sine.

VG har vært i kontakt med Sindre Finnes, som ikke vil svare på spørsmålene VG stiller, noe Finnes begrunner med at han «ikke er i stand til å fungere som normalt nå».

Les også:

Erna Solberg fikk liste med ukjente aksjehandler uken før valget

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.