Politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Frithjof Jacobsen, skriver at det er umulig å se for seg Erna Solberg som Høyres statsministerkandidat om to år. Elin Ørjasæter mener Solberg må velge mellom sin politiske karriere og ektemannen.

Utroskap så grovt som dette, er utroskap i ordets rette forstand, skriver Ørjasæter i en kommentar i Nettavisen. Hun peker på at Sindre Finnes ifølge flere finansfolk har vist klare tegn på spillegalskap, men i motsetning til spillegale flest har han ikke tapt penger, totalt sett.

Kanskje innsideinformasjon var akkurat den krykken Finnes trengte som trader, for ikke å gå i minus.

VGs avsløring i dag om transaksjonene til Finnes i september 2020 kan bli fulgt opp av flere avsløringer. Før helgen ble saken om Nordic Mining kjent. Finnes kjøpte aksjer i selskapet rett før hans kone åpnet for et sjødeponi. Dette tjente Finnes 126.000 kroner på, ifølge Firda.

Konklusjonen til Ørjasæter er klar:

Erna kan ikke bli statsminister igjen hvis hun beholder Sindre. Mannen er jo en vandrende sikkerhetsrisiko.

Erna må derfor i god tid før valget om to år velge mellom ektemannen og statsministerjobben.

Men politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Frithjof Jacobsen, mener dette ikke holder. Han skriver i en kommentar at at det er umulig å se for seg Erna Solberg som Høyres statsministerkandidat om to år.

Jacobsen mener Solberg selv bør konkludere med at hun må gå av. Hvis ikke bør partiet Høyre «tenke nøye over om dette er noe det mener er forenlig med å lede partiet og en norsk regjering i årene som kommer».

Jacobsen avslutter med at svaret på spørsmålet er «ganske åpenbart».

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.