I et intervju med SVT Ekot sier tidligere statsminister Göran Persson (S) at han tror Sverige går over til euro, uten at svenskene får muligheten til å avgjøre dette gjennom en folkeavstemning.

– Det som växer fram är en situation där vi i Europa måste hålla ihop allt mer men också klara säkerhetsfrågorna tillsammans. Då blir den ekonomiska utvecklingen och politiken något som blir väldigt viktigt ur det perspektivet. Då måste Sverige vara med, sier Göran Persson.

Han tror ikke at avgjørelsen om å erstatte den svenske krona med euro vil bli avgjort i en folkeavstemning.

– Jag tror den kommer successivt att glida in i vår ekonomi.

I 2003 stemte svenskene nei til innføringen av euro. Men hva folket stemte for 20 år siden affiserer ikke Persson.

– Nu är det en helt annan tid, det har gått 20 år och jag tror att vi kommer få euron därför att det är en riktig åtgärd att ta det steget.

Göran Persson stilte heller ikke noen spørsmål til det svenske folket da han økte innvandringen til Sverige betydelig i sin periode som regjeringssjef i perioden 1996-2006, før han overlot posten til Fredrik Reinfeldt (M), som ba svenskene «öppna era hjärtan» under den såkalte flyktningkrisen.

Den svenske krona har tapt 11,6 prosent i verdi mot euroen det siste året.

Les også:

Reinfeldt slaktes av tidligere leder i Moderaterna: – Et helvete

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.