Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt, ser på mottaket av det enorme antallet flyktninger som en investering for fremtiden. Sverige blir sterkere når befolkningen vokser. Mener man noe annet er det et tegn på kynisme.

Men Reinfeldt slog i kväll ifrån sig kritiken att han ägnade sig åt valtaktik.
– Jag väljer humanism, andra får välja cynism. Det kan vara en prövning initialt när många kommer hit, men det viktiga är att vi har klarat de utmaningarna förut. Sverige blir starkare som land, när befolkningar växer, säger han.
Han menade att det bästa är att lyfta fram kostanden och säga att Sverige är redo för utmaningen.
– Jag måste berätta öppet vad jag vill till svenska folket. Det är en av de största kostnadsförändringarna på kort sikt som vi sett i ett läge när vi vill bygga upp skyddsvallarna inför nästa kris. Vi har redan 11 000-12 000 nyanlända som väntar på bostäder och då har vi bostadsbrist i Sverige. Men Sverige blir starkare att stå öppet. Det är 250 000 fler som jobbar i dag än 2006. 180 000 av dem kommer från andra länder, säger han.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19403651.ab

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.