Nord-Koreas leder Kim Jong Un og Russlands president Vladimir Putin i Vladivostok, 25. april 2019. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool, File

President Vladimir Putin sier han er overbevist om at båndene mellom Russland og Nord-Korea vil bli styrket «på alle fronter».

Uttalelsen fra den russiske presidenten kom i forbindelse med 75-årsdagen for Nord-Koreas grunnleggelse lørdag.

– Jeg er overbevist om at vi takket være våre felles anstrengelser vil fortsette å styrke bilaterale bånd på alle fronter, sa Putin.

NTB-AFP melder om saken.

Det spesifiseres ikke nærmere hvilke «fronter» det er Putin mener skal styrkes mellom de to land.

Nord-Korea er et av verdens mest isolerte land, regnes som et av verdens desidert verste diktaturer, og er blant verdens fattigste.

Landet er underlagt omfattende internasjonale sanksjoner som følge av sitt atomvåpenprogram, og har knapt noen gode relasjoner i det internasjonale samfunn.

Det er få som har noe positivt å si om Nord-Korea i noen sammenheng. Likevel er det til et slikt land Russland per 2023 henvender seg for å få nye venner.

Det er antatt at Russland håper å kunne få levert krigsmateriell fra Nord-Koreas store lagre, ikke minst av enkel artilleriammunisjon.

Spørsmålet er hva Russland har å gi i gjengjeld, og hva Nord-Koreas diktator ønsker seg aller mest.

Enkelte frykter at det russiske regimet kan være villige til å bidra til en videreutvikling av Nord-Koreas  atomvåpenprogram.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.