NTB

Høyre-leder Erna Solberg sier det er opp til Jonas Gahr Støre å avgjøre om utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) kan bli sittende om hun blir etterforsket av Økokrim.

– Jeg tenker det kan bli litt vanskelig, men det er en vurdering statsminister Jonas Gahr Støre må gjøre, sier Høyre-leder Erna Solberg til NTB etter TV 2s partilederdebatt på Deichman i Oslo onsdag kveld.

Det sier Solberg i en kommentar til at Økokrim før helgen vil avgjøre om de skal etterforske utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Til NRK sier Solberg at det ikke nødvendigvis er så alvorlig med en etterforskning.

– Om dette er for å avklare forhold rundt hva som har skjedd, er det ikke nødvendigvis så alvorlig, sa Solberg til NRK etter debatten.

Om etterforskningen skulle føre til en siktelse, mener Solberg det blir vanskeligere.

– Det ville være rart å ha en statsråd det blir tatt ut tiltale mot eller som blir siktet i en sak, sier Solberg til NTB.

Onsdag varslet Økokrim at de vil avgjøre om det skal åpnes etterforskning mot utenriksminister Huitfeldt torsdag eller fredag denne uken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.