En negativ utvikling i trusselbildet knyttet til kriminelle nettverk gjør at norsk og svensk politi nå forsterker samarbeidet mot organisert kriminalitet.

− I dag skal jeg møte rikspolitisjef Anders Thornberg og flere offentlige aktører for å diskutere problemstillinger knyttet til forebygging og bekjempelse av organisert kriminalitet. Felles innsats er viktig for å sette oss i stand til å snu utviklingen i kriminalitetsbildet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Politiet har over tid sett en negativ utvikling hvor barn og unge rekrutteres inn i kriminelle nettverk. Dette bidrar til en utvikling hvor de kriminelle nettverkene utgjør en trussel mot offentlig ro, orden og alminnelig trygghet i samfunnet, understreker Bjørnland.

− Flere av disse kriminelle nettverkene har tilknytninger til Sverige. Dette kan dreie seg om narkotikainnførsel, tilgang til våpen eller svenske gjengkriminelle som utfører voldsoppdrag i Norge, sier hun.

Det eksisterer allerede et internasjonalt politisamarbeid i regi av Europol, og det er dette som nå forsterkes mellom norsk og svensk politi.

− Vi er enige om å forsterke samarbeidet mot organiserte kriminelle nettverk. Dette handler i hovedsak om et mer forpliktende etterretningssamarbeid, og felles forebyggende innsats rettet mot kriminelle aktører vil stå sentralt, sier Bjørnland.

Sveriges justisminister: 30.000 er gjengkriminelle

«Norske kriminelle bestiller voldelige oppdrag fra svenske kriminelle»

«Svenske» kriminelle gjenger sprer skrekk fra Solkysten i Spania

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.