I august har det vært såpass mange dødsfall blant piloter at det vekker uro i bransjen, skriver International Business Times.

Det har vært to tilfeller av plutselige dødsfall i India. En IndiGo-pilot mistet bevisstheten og ble erklært død ved boardinggaten da han skulle fly fra Nagpur til Pune i India. En annen døde under trening på Filippinene.

Dette er to av en rekke dødsfall blant piloter i det siste:

  • Den 9. august 2023 fikk piloten hjerteinfarkt og mistet bevisstheten under United Airlines flyvning fra Sarasota i Florida til Newark i New Jersey. 
  • Bare to dager tidligere, 7. august 2023, kollapset annenpiloten umiddelbart efter landing under en TigerAir-flyvning fra Hokkaidō i Japan til Taipei i Taiwan.
  • 14. august 2023 omkom en pilot på det latinamerikanske flyselskapet LATAM under flyvning fra Miami til Santiago i Chile.
  • 16. august 2023 omkom en seniorpilot i Qatar Airways under SpiceJets åpningsflyvning fra Delhi til Doha. Piloten var med som passasjer og flyet måtte omdirigeres til Dubai.

– Jeg kan ikke si at det er et mønster, men med tanke på livsstilen vår med forstyrrede søvnmønstre, jetlag osv. er det klart at det tærer på kroppen. I tillegg ville det være verdt å sjekke hvilken vaksine alle har tatt og å se om det er noen sammenheng, sier en pilot som kaller seg Bandit på Twitter til International Business Times.

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.