Jevgenij Prigozjin. Foto: Sergei Ilnitsky/Pool via AP, File

Wagner-gruppen skriver på Telegram at leder Jevgenij Prigozjin og grunnlegger Dmitrij Utkin begge er døde.

Wagner-gruppa viser til den prorussiske embetsmannen Vladimir Rogov i Zaporizjzja-regionen.

Ti mennesker meldes omkommet etter at et privat jetfly onsdag styrtet i Russland. Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin sto ifølge russiske myndigheter på passasjerlisten.

Flyet styrtet i fylket Tver, som ligger mellom Moskva og St. Petersburg.

Privatflyet var på vei fra den russiske hovedstaden til St. Petersburg, ifølge det russiske departementet for krisehåndtering.

Den russiske nettavisa Meduza viste tidligere onsdag til meldinger på Telegram om at Prigozjin og Utkin omkom i flystyrten.

Mange har forutsett at noe kunne skje med Prigozjin, etter at han ledet det som er omtalt som et slags mytteri mot Putin-regimet tidligere i sommer.

Nå har hans dødsfall altså inntruffet, relativt kort tid etter mytteriet. Samtidig omkom altså den andre nøkkelpersonen i Wagner-gruppen, Dmitrij Utkin.

Det vil bli mange spekulasjoner knyttet til hendelsen i tiden fremover. Putins motstandere og opponenter har en tendens til å utsettes for ulykker med dødelig utfall.

Noen ytterligere detaljer rundt flystyrten er ikke kjent foreløpig, men Telegram-kanalen Grey Zone, som er knyttet til Wagner-gruppa, hevder ifølge Dagbladet at privatflyet ble skutt ned av det russiske luftforsvaret.

.

Les også:   

New York Times: Russisk general kan ha kjent til Prigozjins planer

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.