Skottlands muslimske førsteminister Humza Yousaf, som er født i Glasgow fra en pakistansk familie, beskriver Brexit som en «katastrofe».

Førsteminister Yousaf fortalte et møte for skotsk uavhengighet at de kan bidra til å rette opp «skadene» fra Brexit. Han talte til en folkemengde utenfor det skotske parlamentet i Edinburgh og sa at Skottland kunne komme «tilbake på rett spor» ved å melde seg inn i EU igjen. Han beskrev der Storbritannias utmeldelse fra EU som en «nasjonal tragedie».

Yousaf snakket om å utrydde fattigdom. «Vi kan gjøre det i tillegg til å gjenvinne og gjenerobre vår rettmessige plass i hjertet av EU, fordi vi vet at Brexit har vært en total katastrofe for Skottland».

Når Humza Yousaf snakker om uavhengighet ser dette altså ut til å bety at Skottland samtidig skal melde seg ut av Storbritannia, men inn i EU.

Opposisjonspartiene anklager Yousaf for å være besatt av separatisme og ute av kontakt med den skotske opinionen. Folk flest i Skottland og resten av Storbritannia vil heller fokusere på å forbedre økonomien og redusere inflasjon og levekostnader, hevder de.

Humza Yousaf er også kjent for å ha offentlig beklaget seg over at Skottland fremdeles er altfor preget av hvite mennesker.

Møt Humza Yousaf, Skottlands første muslimske leder

Skottlands neste leder kan bli Humza Yousaf, en muslim som ikke liker hvite

Stormfull start for Humza Yousaf i Skottland

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.