Klima­propagandistenes suksess har vært umåtelig. De aller fleste unge i USA – hele 84 prosent – tror at klimaendringer vil skape alvorlige uroligheter og gjøre deler av jordkloden ubeboelig i løpet av deres levetid. Og når klima­predikantene til og med kan overbevise dem om at alle ulykkene skyldes menneskelige utslipp av CO2, kan det neppe overraske at menneske­massene med glede etterkommer makthavernes krav om snart det ene og snart det andre inngrepet mot friheten og levestandarden.

På den bakgrunn er det interessant at høre hva dr. Steven Koonin har å si. Bak seg har han en fornem karriere, blant annet som under­sekretær i president Obamas energi­departement og som «provost», dvs. øverste viten­skapelige sjef, ved et av USAs mest prestisje­fylte universiteter, California Institute of Technology (Caltech). Han er i øyeblikket professor ved New York University. Koonin er utdannet som teoretisk fysiker, men hans forsknings­interesser omfatter også beregnings­orientert fysikk, nukleær astrofysikk og miljø­vitenskap. Umiddelbart skulle man altså tro at han var systemets mann, men det er langt fra tilfellet.

For to år siden gjorde Koonin seg bemerket med boken «Unsettled», som avlivet de fleste av påstandene om klimaet som blir servert for allmennheten.

Interessant nok aksepterer Koonin rapportene som med noen års mellomrom utsendes av FNs Inter­govern­mental Panel on Climate Change (IPCC), som politikere, verdens­forbedrere i Davos, byråkrater og journalister baserer seg på. Men som han bemerker under et intervju med Uncommon Knowledge: Hvor mange av dem kan overhodet lese rapportene? Den siste kom i 2022 og var på 3000 sider, som Dan Jørgensen og journalistene i Politiken, «Danmarks klimaavis», garantert ikke har tygget seg igjennom. Og hvis de har det, har de helt sikkert ikke forstått noe.

Det vi får servert i mediene, er kondenserte resymeer bestilt av politikerne, som trenger noe de kan bruke til å gjennomføre sine inngrep mot biler og hakkebøffer, og innføre nye avgifter. De samme resymeene er til glede for journalister sin lever av å kunne skrive oppsikts­vekkende historier om det forestående sammen­bruddet. Hvis en journalist presenterte sin redaktør for en historie om at det går noenlunde greit, ville hun raskt bli satt til annet arbeid.

Koonin giver ikke mye for diverse forutsigelser om fremtidens klima. Som han sier, beror de på datamaskin­modeller som «beviselig er uegnede til formålet».

Harde ord fra en dataekspert.

Her er noen «takeaways» fra intervjuet hos Uncommon Knowledge:

* Menneskelige aktiviteter bidrar kun med én prosent til klima­endringene.

* Jordens oppvarming har pågått i 400 år – altså lenge før der fantes industri eller bensindrevne biler.

* Oppvarmingen på ca. 1,3 grader siden 1900 har vært en gave til menneske­heten. Den gjennom­snittlige levealderen er siden 1900 steget fra 32 til 73 år, og verdens befolkning er vokst med en faktor på fem. Men vi skal altså tro at den forventede stigningen på 1,2–1,4 grader innen 2100 vil ødelegge livet slik vi kjenner det.

Vi blir konstant bombardert med fortellinger om mennesker som har dødd av varmen, men som Koonin understreker, dør mange flere av kulde, og oppvarmingen medfører derfor at færre dør.

I motsetning til pressens redsels­historier tyder ingenting på at tornadoer og tyfoner er blitt hyppigere eller kraftigere. Det samme gjelder oversvømmelser.

Koonin avviser også påstanden om at verdens matvare­forsyning skulle være truet av et varmere klima.

Her kommer min konklusjon, som jeg ikke vil ta Steve Koonin til inntekt for:

Været og klimaet blir blandet sammen i medienes sensasjonelle historier. Ethvert merkverdig vær blir tatt som bevis på at Klaus Schwab, Greta Thunberg, Al Gore og Dan Jørgensen har rett.

Og som sultne ulver står klima­predikantene på spranget til å ete opp det siste av den friheten du trodde at du hadde.

«Klimakampen» er en genial psykologisk operasjon beregnet på å utplyndre skatteyterne for å berike storkapitalen og de samvittighets­løse politikerne, som kan le hele veien til banken på Bahamas.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.