En politisk engasjert elev som representerer Industri- og næringspartiet, ble nektet å delta i skoledebatten som Natur videregående skole på Lindeberg i Oslo nylig avholdt.

– Dette er ikke greit, sier partileder Owe Ingemann Waltherzøe i Industri- og næringspartiet (INP) om 16 år gamle Richard som ikke fikk lov til å delta i skoledebatten på sin egen skole på vegne av det lille partiet.

Natur videregående skole på Lindeberg i Oslo hadde i utgangspunktet gitt grønt lys. Det samme hadde INP, men dagen før debatten kom det en henvendelse til skolen fra et av de andre partiene om at INPs deltakelse ikke var ønsket.

De andre i panelet – som representerte ungdomspartiene til Rødt, SV, Ap, Sp, MDG, KrF, Venstre, Høyre og FrP – ville ikke delta dersom INP skulle delta, får Nettavisen opplyst fra skolen.

– Her skulle rektor og noen ansvarlige voksne ha grepet inn og sagt at da fikk det heller være med hele debatten. Hva slags signaler gir skolen elevene om demokratiet når de lar dette skje? spør Waltherzøe.

16 år gamle Richard Slagstad Kierulf som var den som ble nektet å delta, sa følgende:

– Urettferdig. Urettferdig overfor Industri- og næringspartiet og urettferdig overfor demokratiet.

Rektor ved Natur videregående skole, Hilde Norvalls, kan fortelle om et regelrett press fra de andre deltagerne om å nekte INPs representant plass i debatten.

– Vi takket ja til skoledebatt og så for oss at vår elev som er med i INP skulle delta. Like i forkant av debatten fikk vi beskjed om at de andre deltakerne i panelet ikke ønsket å delta hvis INP skulle være med. Dette satte oss i en kinkig situasjon. Det var ikke noe vi syntes var riktig, og det ble det gitt beskjed om, men det var noe som måtte håndteres der og da, avslutter hun.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.