Suella Braverman har overfor BBC gjentatt sitt ønske om at Storbritannia skal forlate den «politiserte» europeiske menneskerettighetsdomstolen, hun utelukker ikke elektronisk massemerking av migranter og sier at regjeringen vil gjøre «alt hva som kreves» for å kunne sende asylsøkere til Rwanda.

– Må ta de nødvendige grep 

Braverman er en gjentatt kritiker av menneskerettighetsdomstolen og -konvensjonen som den vokter. Hun sier det foreløbig ikke er regjeringens plan å trekke seg fra konvensjonen, men personlig støtter hun et slikt trekk.

– Hvis vi blir motarbeidet av domstolen må vi ta de nødvendige grep for å stoppe båtene.

På spørsmål om dette innebærer å forlate Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sa Braverman at hennes personlige synspunkt er klart, men la til at regjeringen ikke hadde umiddelbare planer i så måte.

– Domstolen undergraver regjeringen 

– Ifjor ble det veldig tydelig hvordan Strasbourg-domstolen undergraver regjeringens beslutninger da den gjennom en ugjennomsiktig prosess og i siste øyeblikk forpurret vårt forsøk på å fly til Rwanda.

– Det er en politisert domstol, den er intervensjonistisk og den underminerer nasjonal suverenitet.

Elektronisk merking

Innenriksdepartementet har gjennomført et pilotprosjekt med elektronisk merking av illegale migranter som ankommer Storbritannia i småbåter eller lastebiler. På spørsmål om de planlegger å utstyre migranter med elektroniske tags, svarte Braverman at «vi undersøker alle muligheter»: 

– Vi har nettopp vedtatt den banebrytende «Illegal Migration Act». Den vil gjøre det mulig for oss å internere og uttransportere dem som er kommet hit ulovlig. Vi må avvente høyesterett før vi kan begynne å operasjonalisere de viktigste aspekter ved loven.

Sacha Deshmukh fra Amnesty International UK, mener Braverman «tar landet ut på farlige veier».

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.