Koranbrenning bør kunne etterforskes som hatefull ytring, mener Partiet Sentrum.

– Fra barndommen så lærer man at dette er Allahs ord, det er hellige ord. Barna lærer at man ikke kan ta på koranen før man har renset seg, du kan ikke legge koranen på bakken, i muslimske hjem finner du koranen alltid på høyeste hylleplass og gjerne pakket inn. Hvert ord i koranen skal gi en velsignelse. Derfor blir vi opprørt når vi ser at den blir spyttet på og brent, sier ordførerkandidat for Partiet Sentrum i Drammen, og tidligere styreleder for Fjell moske, Sajid Mukhtar til Dagsavisen.

Partiet Sentrum til orde for at koranbrenning skal kunne straffes. Partiet mener det ikke er nødvendig å endre lovverket, da de mener handlingen allerede rammes av straffelovens paragraf 185 – den såkalte hatparagrafen.

– Det er ikke snakk om å begrense ytringsfriheten, men når man har til hensikt å mobbe og å trakassere minoriteter, så skal det regnes som hatkriminalitet, sier Mukhtar.

Sajid Mukhtar forteller at han er for religionskritikk, men forstår ikke hvorfor det er forskjell på å brenne et pride flagg og koranen.

Klassekampen trekker paralleller mellom Monty Python og koranbrenning

– Hver gang når noen brenner et pride flagg så er dette hatkriminalitet, men når noen brenner Koranen så er det i ytringsfrihetens navn. Og det må vi muslimene tåle eller så er vi hårsåre. Jeg mener at koranbrenning har blitt et våpen som brukes for å mobbe oss muslimer i offentligheten, sier han.

Mukhtar mener at muslimer, som ifølge han en sårbar minoritet i Norge, har krav på beskyttelse mot slemme mennesker som brenner koranen deres.

– Det er ingen som kommer for å støtte oss. Vi blir trakassert og ydmyket og i tillegg får vi beskjed om å bare tåle det.

Ifølge norsk lov så er ikke koranbrenning en hatefull ytring, men det bryr ikke muslimen i Sentrum seg noe om.

– Som muslim vil jeg si at for meg er koranbrenning alltid en hatefull ytring, avslutter Mukhtar.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.