NTB

Saudi-Arabia sier en rapport som beskylder landets grensevakter for å ha drept hundrevis av etiopiske migranter, er «politisert og misvisende».

Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) sier saudiarabiske grensevakter det siste året har skutt og drept flere hundre etiopiere som har forsøkte å ta seg over grensen fra Jemen.

Angrepene fremstår ifølge HRW som «omfattende og systematiske». Organisasjonen sier de kan utgjøre en forbrytelse mot menneskeheten.

Rapporten har vakt oppsikt i hele verden, men en kilde i den saudiarabiske regjeringen avfeide raskt påstandene som «grunnløse og ikke basert på pålitelig kilder».

I en ny uttalelse torsdag fordømmer en regjeringskilde «de falske anklagene rettet mot kongedømmet og utgivelsen og promoteringen av politiserte og misvisende rapporter», melder det offisielle Saudi Press Agency.

Kilden, som ikke blir navngitt, sier myndighetene står fast ved å opprettholde menneskerettslige prinsipper. Kilden sier de tidligere har gitt medisinsk hjelp til personer som hadde blitt såret av skudd fra væpnede grupper som presset dem til å ta seg inn i landet med makt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.