Foto: Pixabay

I disse tider kan det passe med noen vers av Per Sivle, fra diktet «Noregs dag».

Me fann oss vårt land, me bygde vårt land
og landet fekk Noregs namn.
Og rett som det var, så sveik me vårt land
og gav det i framand famn.
Men endå det vart då laga som so
at nordmenn dei eig sitt Noreg enno
– Vårt Noreg, dei hev kje råd, dine menn,
å svika deg eingon enn.

Og kjem du i naud, me fylkar oss tett,
me ringar med vakt ditt hov.
Me lyftar ditt flagg, me verjar din rett,
og ingen me spør om lov.
Og om du då og skal sjå oss som lik,
rett aldri so skal du sjå oss i svik!
Det lovar vi her på ære og tru;
og vitne er Gud og du!

Per Sivle

Det er valg igjen, 2023, og politikere har sine festdager da de kan komme med lovnader til sitt velgerkveg. Lovnader kommer som perler på en snor, og valgflesket er hentet frem fra skuffer og skap, brukt stort sett det samme valg etter valg. For den som har vært løyet for mange nok ganger under slike lygerfestivaler så kjennes lukten av harskt valgflesk på lang avstand.

Politikerne kan lyge trygt, de har ikke til hensikt å innfri løftene de kommer med i innpust og utpust. Det hele er et spill. De forteller om det demokratiet «vi lever i», ja, som de lever i, men som vi -urfolket, vet vi ikke lever i. Dette «demokratiet» blir fjernere for oss for hver gang det nevnes og for hvert valg. Nå var det vanlige folks tur, fortalte Støre ved siste stortingsvalg for 2 år siden. Erna dro som statsminister til Tyskland i 2020 og proklamerte der at om vi støtter de vestlige verdiene som forteller at alle er like, så betyr det at alle i verden har samme rett til dette landet som det vi har, selv om vi har våre slektsrøtter her. Er der noen andre folkegrupper i verden som har godtatt slike uttalelser fra deres ledere? Tvilsomt!

I dag er alle politiske partier med makt, også på stortinget, enige om det meste. Det er bare partifarge og partinavn som er forskjellig. Og i de såkalte partidebattene, der statmedia og partiene bestemmer at noen skal holdes utenfor, «krangler» de politisk korrekte politikerne så busta fyker, for syns skyld! De vil så gjerne gjøre inntrykk, det gir stemmer, og da kan de fortsette sin politikk i armene på hverandre. Landet skal fremmedgjøres, vår kultur skal bort, den er bare representert ved brunosten. Våre tradisjoner og religion, og de merkedager som vi har hegnet om blir overtatt av en annen pågående religion eller politisk system, islam!

Biskoper, prester, politikere og lignende som har karret seg til topps på stigen, gjerne gjennom lygerfestivaler, samler seg i respektløs hyllest for de nye som skal overta. Den statslønnede media stiller opp for å formidle «begivenhetene», som gjerne kalles «det store Vi». Men i dette store vi’et er ikke landets to urfolk medregnet, vi blir heller bevilget straffelovparagrafer for våre meininger og tanker. Minner om en PST-sjef som snakket om «det antistatlige tankegods». Da er vi også bevilget tankepoliti. Jo, det går fremover? Men ikke med landet vårt, det skal svikes og sviktes, også folket! Makten er ikke på linje med Sivle!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.