NTB

Tidligere statsminister Thaksin Shinawatra landet tirsdag i Bangkok etter over 15 år i eksil. Han skal fengsles i åtte år, opplyser Thailands høyesterett.

Thaksin ble avsatt i et kupp i 2006 og forlot deretter hjemlandet. Straffen som ble avsagt av Thailands høyesterett tirsdag, er knyttet til tre dommer han fikk in absentia. Siden har Thaksin levd i selvpålagt eksil.

Den 74 år gamle milliardæren vendte hjem samtidig som et parti som tidligere er forbundet med ham, begynner jobben med å danne ny regjering. I et intervju med BBC har han sagt at datoen for hjemreisen ble bestemt før det var klart at nasjonalforsamlingen samme dag skal stemme over hvorvidt kandidaten fra partiet Pheu Thai blir landets neste statsminister.

Det var på forhånd ventet at Thaksin ville bli pågrepet så fort han landet. Da han kom ut av flyet i Bangkok, bukket han foran et portrett av den thailandske kongen. Deretter ble eksstatsministeren ført bort av flere tjenestemenn for å bli forelagt anklagene han står overfor.

Eksstatsminister Thaksin Shinawatra hilste på tilhengere som ventet på ham da han landet i Bangkok etter flere år i eksil. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.