Tidligere president for Europaparlamentet, Martin Schulz har har blæret seg over at EU virker disiplinerende på «høyrepopulister» à la Italias statsminister Giorgia Meloni, og sikrer at de ikke seriøst utfordrer globalistiske status quo-politikere à la Frankrikes president Emmanuel Macron. 

EU har gode verktøy for å stoppe høyresiden

Meningsmålinger anslår at konservative vil gå betydelig frem i neste parlamentsvalget i EU, eftersom støtten til sentrum- og venstrepartiene avtar på grunn av misnøye med migrasjons- og den grønne agendaen.

Den tyske sosialisten Schulz har i et intervju forklart at «europeisk integrasjon er overraskende demokratisk stabiliserende» – med det mener han å si at EU-loven og institusjonene som håndhever den, er gode verktøy for å hindre at demokratiske valgte anti establishment-kandidater får gjennomslag for sine programmer: 

– La oss se på Meloni siden hun ble statsminister, sa han om Italias nye leder som i utgangspunktet utløste panikk i statseide medieorganisasjoner fra NRK til BBC hvor hun ble stemplet det mest «høyreekstreme» siden Benito Mussolini. 

– Populisten Meloni lager litt oppstyr internt, men har innordnet seg som en pålitelig partner på europeisk nivå.

– Holder bokstavelig talt Joe Biden i hendene 

– Hun ble valgt inn som en euroskeptisk sosialkonservativ som lovet marineblokade for å få bukt med illegale båtmigranter. I Ukraina-konflikten har hun regjert som en krigshauk som bokstavelig talt holder Joe Biden i hendene på toppmøter. Nu insisterer hun på at Europa og Italia trenger immigrasjon

Schulz bemerket også at franske Marine Le Pen og tyske Alice Weidel (Alternative für Deutschland) ikke lenger snakker om å gå ut av EU eller droppe euroen:

– EU disiplinerer høyrepopulister.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.