Sveriges ego er et større problem enn klimautslippene, skriver Naomi Abramowicz i en kommentar i GP. Dessverre er Sveriges selvtillit langt større enn hvilken innvirkning landet kan ha på den globale utviklingen. Her hjemme lider både Høyre og Arbeiderpartiet av den samme hybrisen.

Abramowicz fokuserer på klimaspørsmålene i en lesverdig kommentar i Göteborgs-Posten.

Det viktigaste är inte om Sverige minskar sina utsläpp – det viktigaste är att Kina gör det.

Hun peker på en undersøkelse som viser at en stor andel svensker virkelig har mistet kontakten med virkeligheten. Det er altså ikke bare politikere som lider av hybris (overmot). Særlig mange av de som lener til venstresiden virker helt marinert i idioti.

Bland Socialdemokraternas, Centerpartiets, Miljöpartiets och Vänsterpartiets väljare var det bara drygt hälften som tyckte att det var viktigare att minska Kinas utsläpp än Sveriges.

Lener man litt mer mot høyre (hvis det finnes noen høyreside lenger) så er holdningene helt annerledes.

Av Sverigedemokraternas väljare instämde hela 96 procent i påståendet. Mer än 90 procent av de borgerliga väljarna, det vill säga moderater, liberaler och kristdemokrater, ansåg att Kinas utsläpp har större betydelse än Sveriges.

At dette i det hele tatt er et tema viser hvor hjernevasket den nordiske befolkningen har blitt. Massepsykosen er kanskje verst i Sverige, men Norge ligger jaggu ikke langt bak.

Dette gjelder på flere felter, som klima, forsøk på å skape fred i verden, og selvsagt den massive bistanden. Masseinnvandring kan også nevnes her.

Sverige ga i fjor 56 milliarder SEK i bistand, litt mer enn Norge, men de er tross alt dobbelt så mange mennesker som oss. Finland? Omlag én milliard. Er Finland av denne grunn utestengt fra det gode selskap? Nei, det er Sverige som sliter på grunn av koranbrenninger og sin fiendtlige innstilling til Ungarn, mens de gyller det ikke-eksisterende Palestina.

Massepsykosen er verre i Norden enn i noen andre deler i verden. Da er undergangen neste trinn.

Vi nordiske gutmensch får en falsk følelse av kontroll når vi deler ut milliarder av kroner til afrikanske diktatorer og palestinske terrorister. Eller: Ingen gir av sine egne penger, selvsagt. Politikerne våre sitter på noe vi bokstavelig talt kan beskrive som en skattekiste. Det er herlig å fremme sin egen moral ved å dele ut andre folks penger, ikke sant?

Hva er årsaken til denne latterlige hybrisen?

Dels på grund av vår uppblåsta självbild. Vi ser Sverige som ett föregångsland. Om vi går före och visar vägen så kommer resten av världen snart att följa efter.

Slik er det i Norge også. Vi, litt over 4 millioner nordmenn, skal redde verden ved å være et forbilde. Men verden ler av oss og forstår at vi ledes av skruller.

Även om det är viktigt att vi gör vår del för att stoppa klimatförändringarna är Sveriges utsläpp bara en droppe i havet jämfört med Kinas. Kina står för en tredjedel av de globala utsläppen – Sverige för 0,1 procent.

Omtrent slik er det for Norge også, men svenskene er ikke like håpløse som Sveinung Rotevatn, som ikke ville ta med skogen i beregningen. Da hadde vel våre utslipp vært rundt 0,05 prosent av verdens utslipp, i et av verdens kaldeste land.

Regjeringen anklages for gedigen klimatabbe: Koster Norge milliarder, helt unødvendig

Vi ledes av politikere som ikke ønsker en god fremtid for nordmenn eller svensker, men som tror de kan redde verden, selv om de ikke har kontroll over egne grenser eller egen infrastruktur. Det er så dumt at det kunne vært humor, men tragediene som følger får latteren til å bli sittende fast i halsen.

Danskene er godt på vei til å underkaste seg den ekstreme ideologien som islam representerer.

Vi har nå «klimapsykologer» som Knut Ivar Karevold, han snakker om en «sekt» som benekter klimaforandriger.

– Mange er helt overbevist om at menneskeskapte klimaforandringer ikke finnes. Det er blitt en slags sekt som mener det samme, og som går til aktivt angrep på de som mener det motsatte, sier han til TV2.

Det er som en kollega skrev tidligere i dag: Vi lever i en sketsj av Kirkvaag, Lystad og Mjøen. Norden har blitt et rent galehus.

Heldigvis er fotballen i gang igjen, men hva hjelper det når disse overbetalte idiotene starter med å knele for de voldelige marxistene i BLM.

Noen dager er det vanskelig å være optimist, særlig for en klassisk pessimist som meg selv.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.