Brumunddal kirke. Foto: Google Maps.

Politiet i Innlandet har tiltalt en 16-åring for vold og trusler flere steder på Hedemarken. Det alvorligste tiltalepunktet gjelder en episode i Brumunddal i oktober i fjor, der en hel gruppe utøvde grov vold mot en annen ungdom, som ble dyttet, slått, sparket gjentatte ganger i kroppen og én gang i hodet.

Ifølge tiltalen ble fornærmede også tvunget til å kysse tiltaltes sko og kalle ham for «boss» og «pappa». Tildragelsen fant sted en onsdag i 17-tiden.

16-åringen, som må møte i Østre Innlandet tingrett i oktober, er også tiltalt for tre volds- eller trusselepisoder i Hamar, men selv er han bosatt i en annen kommune på Hedemarken enn der de nevnte tingene skjedde.

Tirsdag er tiltalen mot tenåringen omtalt i Ringsaker Blad, som har intervjuet påtaleansvarlig hos politiet.

Politiadvokat Anders Møllersen, som har et spesielt ansvar for såkalte U18-saker, forklarer at gutten var underlagt ungdomsoppfølging, men at tenåringen har brutt avtalen.

– Tiltalte har pådratt seg nye, alvorlige saker mens han var underlagt denne oppfølgingen. Da kommer sakene tilbake til oss. Dette er såpass alvorlige saker at vi er nødt til å bruke de straffereaksjonen som retten kan gi, sier Møllersen til Ringsaker Blad om tiltalen mot den unge gutten.

Ifølge politiadvokaten var den grove voldsepisoden i Brumunddal planlagt:

– Basert på de opplysningene vi har, mener vi det var planlagt, at den fornærmede gutten ble lurt til stedet. Vi mener det var tre, i tillegg til tiltalte, som deltok. I tillegg sto andre og så på, sier Møllersen.

Avisen gir også ordet til tiltaltes advokat, som sier at en tiltale er tøft mot en så ung klient, og at påtalemyndigheten etter hans oppfatning vil statuere et eksempel.

Det lokalpressen unnlater å informere om, er både tiltaltes innvandringsbakgrunn og åstedet for det alvorligste tiltalepunktet.

Av tiltalen kan man lese at den planlagte gruppevolden i Brumunddal med spark mot hodet ble gjennomført ved Kirkevegen 67, som er adressen til Brumunddal kirke.

Navnet på tiltalte tyder ellers på at han har røtter i Øst-Afrika.

Den flerkulturelle volden inntar altså Hedemarken også. Hamar Arbeiderblad har skrevet bekymrede leder- og kommentarartikler om fenomenet, men avisene på Hedemarken er generelt svært tilbakeholdne med å knytte det til innvandringen.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.