SV-leder Kirsti Bergstø er en av de som avlyser sin valgkamptur mandag på grunn av ekstremværet.

Kraftig regnvær har fått agenda-media og andre ekstremister og hysterikere til å skrike opp om ekstremvær skapt av klimaendringer.

– Dette ekstremværvarselet er svært alvorlig, og det er viktig at alle lytter til oppfordringer fra myndighetene om å unngå unødvendige reiser. Derfor avlyser vi planen om å besøke Hamar og Hadeland, sier Bergstø, og legger til:

– Det vi nå ser i dette varselet er effektene av klimaendringene. Noe som bare vil bli verre om vi ikke får ned utslippene gjennom en rettferdig og grønn omstilling.

Det er sendt ut rødt farevarsel for deler av Sør-Norge nord for Oslo i forbindelse med ekstremværet.

– Oslo er forberedt. Vi tar ingen sjanser. Oslo kommune er i beredskap. Gjennom helgen er det blitt gjennomført en rekke møter i kommunen og tiltak er iverksatt, skriver byrådsleder Raymond Johansen på Facebook.

Tidligere ordfører i Oslo, Peter N. Myhre (FrP) er ikke imponert over NRKs dekning av været.

– NRKs hovedsak i dag søndag 6/8: Mer enn et kvarter om et uvær som ikke har funnet sted. NRK har til og med filmet det været vi kan vente oss i morgen. Litt regn blir det nok, men det går nok bra, skriver han på Facebook.

Også Molde kommune har satt krisestab i forbindelse med det kommende ekstremværet.

Kommunen sier de må være forberedt på blant annet jord- og flomskred.

Peer Gynt AS avlyser Peer Gynt-forestillingen på Gålå mandag på grunn av ekstremværet.

– Sikkerheten til publikum og alle involverte kommer alltid i første rekke, derfor velger vi å avlyse sier administrerende direktør May Brit Støve i Peer Gynt AS.

Neste forestilling er onsdag kveld. Da skal ekstremværet være over.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.