NTB

Mannen som er siktet for å ha drept ekskona Kateryna Kozhoma på et hotell i Bergen i juli, skal gjennom en fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse.

– Det ble gjort en prejudisiell observasjon. På bakgrunn av det som fremkom i den, vurderte vi det som riktig å gå videre med full observasjon, sier politiadvokat Are Nygård Bergh til Bergens Tidende.

Ukrainske Kateryna Kozhoma (31) ble funnet knivstukket og drept på Magic Hotel i Bergen 4. juli. En 39 år gammel mann fra Aserbajdsjan er siktet for drapet. Avdøde og siktede har vært gift og hadde et barn sammen, ifølge politiet.

Bergh framholder at det ikke er noen holdepunkter for at mannen var utilregnelig og sier det er lav terskel for å gjennomføre en fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse i «så alvorlige saker».

– Min klient har nektet straffskyld, og vi stiller oss selvsagt positive til undersøkelser som gjøres. Alt vil være nyttig og viktig å få belyst på en best mulig måte, sier mannens forsvarer, advokat Per-Erik Gåskjenn, til BT.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.