Lys og blomster ble satt opp for de to barna som ble funnet drept søndag den 19. juli. Nå har politiet besluttet at moren skal varetektsfengsles. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Kvinnen som er siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog i juli, skal varetektsfengsles.

Etter å ha blitt avhørt for andre gang er hennes status som siktet uendret. Politiet har derfor besluttet at hun skal varetektsfengsles.

Siktede har samtykket til å sitte i varetekt under helsevesenets omsorg.

Øst politidistrikt skriver i en pressemelding tirsdag at det er gjennomført en prejudisiell undersøkelse av kvinnen.

Undersøkelsen er første steg for å avgjøre om det er behov for en fullstendig utredning av siktedes tilregnelighet. Det er anbefalt å gjennomføre en slik rettspsykiatrisk undersøkelse i denne saken.

Da politiet ble kalt til åstedet søndag 19. juli, var den opprinnelige meldingen at det var brann i leiligheten. Røyk i boligen hadde utløst sprinkleranlegget. Undersøkelser av dette inngår i den pågående etterforskningen.

Politiet opplyser at de nå avhører vitner og gjennomfører oppfølgingsavhør for å belyse alle sider ved saken.

Flere kriminaltekniske undersøkelser er under arbeid, og etterforskerne venter på resultat av undersøkelser av biologiske spor.

Politidistriktet har ennå ikke mottatt den endelige obduksjonsrapporten.

– Vi vil ikke si noe om dødsårsaken til barna på dette tidspunktet i etterforskningen, opplyser politiet.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.