Demonstranter stoppet VM-fellesstarten i sykkel for menn. Syklistene måtte vente en halv time før løpet var i gang igjen.

– Rytterne stopper, og det er ikke ideelt. Likevel skal ikke dette spille så mye inn. Det er langt igjen til mål, sa Thor Hushovd under TV 2s sending.

Det var en liten gruppe demonstranter som satte seg ned i veibanen og dermed blokkerte VM-rytterne cirka 190 kilometer fra mål. Den største utfordringen lå i at følgebilene ikke kom forbi demonstrasjonsgruppen. (NTB)

Demonstrantene skal ha lenket seg sammen og limt seg fast i veibanen.

Det er uklart hvem som sto bak demonstrasjonen, siden det ikke ble sendt bilder av demonstrantene på TV-sendingen. Men i sosiale medier og ut fra modus operandi kan man mistenke den radikale klimagruppa Just Stop Oil.

Mange på sosiale medier stiller spørsmålet: Hvis det virkelig var Just Stop Oil som sto bak, hvorfor i all verden demonstrerer de i forbindelse med et sykkelløp? Sykling burde jo vært en ting selv klimapsykopater støtter.

Men da antar  man at logikk og klimapøbler henger sammen, noe som neppe er en naturlig kobling.

Oppdatering: Det var gruppen This is Rigged som sto bak aksjonen, ifølge The Scottish Sun, som beskriver demonstrantene som «økokrigere». De bruker den samme strategien som Just Stop Oil, og ifølge hjemmesiden krever gruppen at Skottland stanser alle nye olje- og gassprosjekter.

For noen dager sideen kastet fire aktivister fra This is Rigged rød maling over det skotske parlamentet i protest mot olje- og gasslisenser.

Les også:

Den privilegerte klimamobben behandles med silkehansker

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som

e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.