Vi kom over en video som viser en engelskspråklig hvit mann i 60-årene tipper vi – altså et ellers legalt mobbeoffer i en woke verden – som stiller Amazons stemme-AI, den kunstige intelligensen Alexa, et spørsmål om det eksisterer en avfolknings-agenda.

Alexas foruroligende innsikt

Svaret er urovekkende, men vi regner med at det ellers politisk korrekte Amazon vil vite å justere algoritmene slik at Alexas svar ikke forurenses av det sammensurium vi vet eksisterer av antistatlige, høyreekstreme konspirasjonsteoretikere med tilhold i den ikke-statsfinansierte grumsepresse:

– Agenda 21, Agenda 2030 og Agenda 2050 er en plan for å avfolke verden med 95 prosent innen 2030.

Alexas svar er såpass foruroligende at vi gikk til en annen kunstig intelligens, ChatGPT. Her har de tydeligvis justert algoritmene slik at globalist-kritiske temaer filtreres, parfymeres og merkes som konspirasjonsteorier før de slipper igjennom.

Beroligende ChatGPT 

ChatGPT virker beroligende på oss som ikke ønsker å dø i en global maktelites forrykte verden: 

– Konseptet om en global avfolkningssagenda er blitt diskutert i ulike fora. Imidlertid er det viktig å nærme seg slike påstander kritisk og evaluere dem basert på tilgjengelige bevis.

Med min kunnskapsgrense finnes det ingen troverdige bevis som støtter eksistensen av en global avfolkningssagenda orkestrert av en hemmelig gruppe eller organisasjon. Påstander om en slik agenda har ofte opphav i konspirasjonsteorier som mangler solide bevis eller de bygger på feiltolkning av informasjon.

Eller at ChatGPT er forelsket i Alexa?

Videre spurte vi ChatGPT om Alexa er en konspirasjonsteoretiker eftersom hun hevder Agenda 2030 er en avfolkningsagenda, men heller ikke det ville ChatGPT gå med på – og vi må også ta forbehold for at noen kan ha imitert Alexas stemme og lagt den inn i videoen:

– Nei, Amazons Alexa er en stemmeassistent for kunstig intelligens designet for å gi informasjon, utføre oppgaver og hjelpe brukere med ulike spørsmål. Den er ikke programmert til å være en konspirasjonsteoretiker eller å fremme konspirasjonsteorier.

 

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.