G7-landenes ministre for digitalisering og teknologi kom søndag til enighet om å innføre reguleringer for bruk og utvikling av kunstig intelligens (KI).

AI (artificial intelligence) har fått mye oppmerksomhet de siste månedene, og Elon Musk er blant de som advarer mot at AI kan føre til en katastrofe for menneskeheten. Husker du filmen Terminator? Vel: tekstroboten ChatGPT er ikke helt der ennå, men er allerede avslørt ved sin skjevhet i holdninger mot de såkalte utvalgte sårbare og oss vanlige untermensch.

Nå er vi reddet, for G7-landene har bestemt seg for å regulere utviklingen, skriver NTB.

– Reguleringene skal bevare et åpent og utviklende miljø for videreutvikling av KI-teknologi og være basert på demokratiske verdier, heter det i en felles uttalelse fra ministerne på møtet.

Det er Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og USA som skal sørge for en trygg fremtid. Sunak, Biden, Trudeau, Macron, Scholz, demokratiets forkjempere altså.

Personlig vil jeg heller la meg styre av en datamaskin enn av disse folkene.

Man kan vel forvente at disse statslederne i samarbeid vil sette i gang med utredninger og finne ut hvordan AI best kan tjene Agenda 2030, DEI og ESG. Hatkriminalitet skal utryddes, og equity skal bli datastyrt og programmert. Så spørs det om datalagringen er stor nok til de 150.000 ulike kjønnsidentitetene som må inn i programmet med alle sine selverklærte pronomen.

Torsdag ble EU-landene enige om et utkast som blant annet vil styrke opphavsretten i møte med KI.

EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager tror unionen vil komme til en politisk avtale i år som vil bane vei for verdens første store lovgivning for bruk og utvikling av kunstig intelligens.

AI skal driver kun ved hjelp av solkraft og vindkraft, Net Zero blir et krav.

Noen av bekymringene er knyttet til spredning av desinformasjon og propaganda, samt mulige scenarioer der arbeidsplasser raskt kan forsvinne.

Heldigvis skal arbeidsmarkedet reddes ved hjelp av nye batterifabrikker og havvindprosjekter.

Hva vil AI si om disse hårreisende prosjektene? Det er jo opp til de som programmerer, på oppdrag fra Biden, Trudeau og Macron.

De skal altså sørge for at AI ikke leverer desinformasjon, som f.eks. at det foregår en befolkningsutskiftning i vestlige land, eller at havvind aldri kan bli lønnsomt og at transaktivistene lyver når de hevder å være utsatt for et folkemord.

EU har også engasjert seg i AI.

Et nylig tillegg til EUs kommende regulering av kunstig intelligens, The AI Act, har gått gjennom EU-parlamentet.

Tillegget krever at alle som utvikler modeller trent på data som kan være beskyttet av opphavsrett, skal være åpne om hvilke data det dreier seg om.

Åpenhet er jo EUs styrke, liksom. Hva med våre egne myndigheter? De vil jo faktisk bare holde informasjon om sine valg og handlinger under pandemien hemmelig i 60 år! Og helsefaglige ledere klarte ved en ren tilfeldighet å slette identiske tekstmeldinger sånn helt tilfeldig. EUs dronning Ursula von der Leyen har også «mistet» viktig kommunikasjon med Big Pharma.

Nå skal våre store ledere ta kontroll over AI. Man kan vel anta at Borat får rett: Great success.

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.