Tidligere D.C. Metropolitan-politimann og CNN-analytiker Michael Fanone hevdet tirsdag at 6. januar-tiltalen mot Donald Trump fikk ham til å føle akkurat det samme som han følte da det amerikanske militæret drepte Osama bin Laden.

New York Post skriver om saken, som ble publisert på Fox News.

Fanone, som var til stede ved U.S. Capitol den 6. januar og som har vitnet for 6. januar-komiteen, fortalte CNN-vert Laura Coates tirsdag at han mente at Trumps handlinger rundt hendelsen absolutt var sammenlignbare med bin Ladens terrorangrep mot USA 9/11.

Document har tidligere skrevet om Fanone i en sak med den treffende tittelen I bananrepublikker får politiets hemmeligheter ligge i fred.

– Michael Fanone er blant en håndfull politifolk som har gjort 6. januar til en inntektskilde, skriver Hans Rustad. – Disse forsto tidlig hvilken story de skulle fortelle, og har siden håvet inn.

CNN-journalist Laura Coates ble tydeligvis satt ut etter Fanones kommentar og sa til ham at hans uttalelse var sjokkerende.

Tiltalen mot Trump hadde blitt annonsert samme dag som Fanone var gjest på «CNN Tonight», og han fortalte Coates at han følte seg like stolt over tiltalen som han gjorde da bin Laden ble drept i 2011.

Følgende er en oversatt versjon av samtalen mellom Coates og Fanone. Se video under:

Fanone: Da jeg først fikk vite om tiltalen, hadde jeg en lang samtale med en venn av meg, Ryan Reilly, og jeg fortalte ham hvor stolt jeg følte meg over å være amerikaner i det øyeblikket. På samme måte som jeg gjorde da jeg fikk vite at militæret vårt hadde drept Osama bin Laden. Jeg følte meg utrolig stolt.

Coates: Du mener disse to er sammenlignbare? Hvorfor akkurat denne sammenligningen?

Fanone: Jeg tror de er sammenlignbare.

Coates: På hvilken måte?

Fanone: Absolutt. Osama bin Laden var en terrorist som begikk en forferdelig handling mot det amerikanske folkt og mot vår republikk. Og jeg tror at Donald Trump er en terrorist som begikk grufulle handlinger mot det amerikanske folk.

Coates: Du må forstå at dette er en veldig sjokkerende – eyebrow-raising – uttalelse, for å si det mildt, idéen om å sammenligne Donald Trump med Osama bin Laden. Det viser sannsynligvis hvor dypt du har vært bekymret og hva du har følt om alt dette. Men er du ikke bekymret for at slike uttalelser eller retorikken rundt hva hans rolle har vært, kommer til å tåkelegge folks syn på tiltalen som en rettferdig prosess?

Fanone: Jeg tror at det eneste som betyr noe med hensyn til tiltalen, er synet til jurymedlemmene som vil sitte og lytte til fakta og til slutt avgjøre hvorvidt Donald Trump er skyldig i anklagene som Jack Smith og justisdepartementet har presentert. Annet enn det jeg sier – eller hva republikanske lovgivere sier, er bare, du vet, s – for å ta opp tid på kabel-nyheter.

CNN analyst says Trump’s indictment made him feel the same as when the US ‘killed Osama bin Laden’.

Vi husker Fanones følelsesladde vitnesbyrd foran 6. januar-komiteen om stormingen av Kongressen, dagen som var hans 9/11.

Den dagen da passasjerer på fire fly var i en situasjon vi ikke ønsker at selv vår verste fiende skulle komme i. Da hundrevis måtte ta valget mellom å hoppe 415 meter ned eller brenne i hjel. Da 343 brannmenn og 60 politimenn rykket ut eller løp opp trappene i tvillingtårnene, det siste de gjorde på denne jord. Da flymannskapet fikk strupen skåret over med tapetkniv. Da 3000 mennesker opplevde et helvete på jord før de døde på en måte som vi ikke kunne forestille oss i våre verste mareritt.

– Altfor mange forteller meg at helvete ikke eksisterer, eller at helvete faktisk ikke var så ille, sa Fanone, og fordømmer dem som bagatelliserer 6. januar.

Jo da, helvete eksisterer, Mr. Fanone, og det var 9/11.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.