Konservative kommentatorer bruker meget sterke ord om tiltalen mot Trump. – Republikken har falt, sier Dan Bongino, og det er han ikke alene om.

Men norske og nordiske medier inntar samme posisjon som Al Pacino i «Gudfaren» når kona får mistanke om at han er en kaldblodig morder.

Hun konfronterer ham.Han stiller henne overfor et enten/eller-spørsmål: Tror hun virkelig at han er kapabel til noe slikt? Hun tviler et øyeblikk før hun griper livlinen han kaster ut: Selvfølgelig ikke.

Hun tåler ikke å leve med at hun er gift med en morder. Mange borgere tåler heller ikke å erkjenne at Vesten ikke lenger er Vesten, at vi styres av en elite som begynner å få et synderegister vi ikke forbinder med demokrati.

Noe av det verste er medienes taushet om Biden-familiens korrupsjon. Det er som å kutte hasene av demokratiet. Du klarer ikke gå.

I USA er det nå ikke uvanlig at mennesker som snakker om sensitive temaer – som unggutten som filmet en landsby for pedofile kriminelle – avslutter med å si: – Jeg er ikke suicidal.

Den samme taushetskultur går igjen i omtalen av sex-trafficking med barn, og uttrykket «epsteined» er blitt vanlig.

Forvandlingen av USA til en mafialignende stat går ubemerket hen i norsk offentlighet.

Norske medier legger fullstendig lokk på maktkampen mellom vanlige amerikanere og regimemedier. Etter covid og vaksinene er ingenting umulig lenger.

Pressen har en selvdømmeordning, PFU, og en rekke andre bransjeorganisasjoner som skal sørge for medienes integritet. Men de går utenom den største politiske skandalen i vår tid. Det er som om de skulle tiet om Watergate.

Det ble ikke tatt ut tiltale mot Daniel Ellsberg for Pentagon-papirene fordi FBI brøt seg inn hos psykiateren hans. FBI og justisdepartementet har gjentatte ganger brutt immuniteten mellom klient og advokat, uten at dette affiserer regimemediene.

Det eksisterer to standarder i USA: én for Demokratene, som slipper unna med alt, og én for Trump, som blir tiltalt for det samme som Demokratene har gjort seg skyldig i. Det er dette siste som er den psykologiske destruksjonen som det er vanskelig å beskytte seg mot.

Men den synes ikke å affisere Trump. Trump er oksen, eller bokseren i ringen, som aldri gir opp og alltid reiser seg. Det forstår ikke norske medier, feminiserte som de er.

Behandlingen av Trump utløser et raseri som går dypt. Det er den vanlige amerikaner de tramper på. Who do they think we are?

Hør Dan Bongino kommentere Jack Smiths tiltale. Essensen av Bidens fremstøt er at Demokratene vil kriminalisere ytringsfriheten. En politiker – Trump – stilles for retten fordi han våger å gjøre det Demokratene har gjort utallige ganger: bestride valgresultatet. Han har flere klipp: Demokratene var overbevist om at Al Gore ble snytt for seieren mot George W. Bush. Da hørte vi ingenting om svikefull opptreden. Hillary og hennes drabanter kvernet på at Trump var en illegitim president lenge etter at han tiltrådte. Deres undergraving fortsatte gjennom to riksrettssaker og en spesialetterforskning. Trump ble frikjent i alle tre tilfeller. Det de anklaget ham for, var det de gjorde selv. Det representerer en kriminalisering av embetet og forvaltningen som savner sidestykke.

Back in the days, som det heter, var ML-erne eksperter på infiltrasjon, kapring og kupping av organisasjoner. Demokratene har gått i samme skole. De snakker enhetsfront, men er monolittiske.

Bongino sier: Republikken er død. Drept av Demokratene og regimemediene.

Med tiltalen mot Trump har Demokratene gått over Rubicon. De vil kriminalisere at Trump mener at valget var en svindel. Han er i sin fulle rett til å si det, på samme måte som Demokratene var det.

Men medier som oppfører seg som om de var i en sanktveitsdans og er frakoblet historien, selv den som er bare syv år gammel. De befinner seg på et annet nivå. Trumps forbrytelser er i en helt egen kategori.

I bunnen av menneskerettighetene ligger en tro på at lidelse og urett ikke skjer forgjeves. Som Kafka sa: Gud er som et stort øre som hører alt.

Derfor står det at ikke en fugl faller til jorden uten at Gud vet det.

Slik er det også med det som skjer i USA. Det begås en så stor urett mot den jevne amerikaner at det vil ta år å komme over det. Men det er noen som lytter og én som står dem bi.

Urett står for fall.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.