Politi under en tidligere utrykning ved Grønland i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

En gruppe ungdommer under 18 år ble kontrollert av politiet etter at et vitne varslet. Personen observerte at en av dem skulle være i besittelse av en stor kniv.

Politiet fikk seg en overraskelse da de stanset en gruppe ungdommer i Schweigaards gate, nær det kriminelt belastede Grønlandsområdet i Oslo indre øst (se også sak under, med nærmere omtale av situasjonen i denne delen av Oslo).

Et vitne hadde tipset om at de var bevæpnet med en stor kniv. Men det viste seg at de var rustet med mye mer enn som så.

Disse ungdommene var nemlig bevæpnet for det som pekte i retning av et større slagsmål. Det er var helt spekter av våpen som ble funnet:

– Vi har så langt beslaglagt flere kniver, en øks, et knokejern og en softgun, varsler politiets operasjonssentral.

Avisa Oslo skriver om saken.

Oppførte seg «ufyselig»

De stansede ungdommene viste lite som kan minne om noen respekt for politiet da de ble stanset. Tvert imot forteller politiet om en temmelig oppsiktsvekkende oppførsel.

Operasjonsleder Vidar Pedersen formidler ifølge Avisa Oslo at patruljene skal ha slitt med «ufyselig oppførsel» fra de involverte.

– Det er under enhver kritikk. Dette er gutter under 18 år og det er ikke gitt at vi får kjørt dem inn i arresten. Patruljene sliter fælt med oppførselen deres, forteller han til Avisa Oslo.

Skal ha løpt fra politiet

Hendelsen startet i Schweigaards gate. Da skal en av ungdommene med kniv ha løpt fra stedet før han ble tatt ved Jernbanetorget. Deretter skal konfrontasjonene mellom politiet og ungdommene ha forflyttet seg til Dronning Eufemias gate, i Bjørvika.

Det var altså et vitne som tipset politiet om at gruppen av bevæpnede ungdommer befant seg i strøket.

Basert på mengden våpen de fant på ungdommene, tror politiet at de kan ha forhindret et mulig oppgjør et eller annet sted.

– Vi er veldig glad for at dette vitnet ringte inn til oss om dette, sier Pedersen.

Det kan også uttrykkes som at oppgjøret bare er utsatt til et senere tidspunkt.

Les også: 

Per-Willy Amundsen (FrP): – Politiet har mistet kontrollen på Grønland

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.