Myrlendt terreng bør gjenopprettes på jordbruksland som ble til ved drenering av myrer, om EU får bestemme. Foto: September­Woman / cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

EUs grønne hjernevirus blomstrer for fullt i Brussel, og med minste margin fikk EU-parlamentet vedtatt en plan med bindende mål for «restaurering av naturen». I følge EUs PR-maskineri med sukker på ønsker man å  restaurere «betydelige områder av svekkede og karbonrike økosystemer» innen 2030. Dette kan jo  høres tilforlatelig ut, men bak de vakre ordene og intensjonene ligger det alltid en mer ekstremistisk sannhet: Det er en kraftig eskalering i angrepet på bønder og landbruket – de som sørger for mat til Europas befolkning.

For andre gang i sin egen formannskaps­periode stemte Sverige imot et klima og miljøtiltak som berører skog og landbruk. Første gang var tidligere i vår da Ministerrådet vedtok loven om å skjerpe kravet til opptak av CO₂ i skog (LULUCF). Sveriges motvilje var en del av et større opprør, for alt tyder på at EU-parlamentet har mistet kontrollen over klima­hysteriet: Det har blitt altomfattende, splittende og ødeleggende. Dette lovforslaget var et slags «være eller ikke være» for EUs grønne skifte, og derfor var flertallet så marginalt.

Landbruket i EU har vært under angrep fra klima­industrien i årevis – ikke minst gjennom den enorme prisøkningen på drivstoff og strøm. Men med denne loven vil man tvinge private landbruks­interesser til å vike for «klima og ønsket om bedret biologisk mangfold», og det betyr kort og godt at staten vil ekspropriere landbruksland for å skape liksom-natur.

Det var derfor den kroatiske EU-parlamentarikeren Mislav Kolakušić gikk til full utblåsning i plenum:

– Natur­restaurerings­loven. Så fint det låter! Hvem kan være uenige i det? Imidlertid er sannheten at dette er bare nok et enormt idioti som vi har sett i denne forsamlingen utallige ganger. Det eneste virkelige målet med denne loven er å konfiskere privat eiendom, og konfiskere landbruks­områder fra bønder – hvis endelige mål er å gjøre organisk mat utilgjengelig for borgerne. Så, dere ønsker å hindre gjennomsnitts­borgeren fra å kunne spise normal mat.

Denne loven burde heller bli kalt «Loven om mat­utilgjengelighet for borgere av EU». Det pleide å være i det minste litt verdighet i kommunismen, og derfor ble loven om konfiskering av privat eiendom kalt «Lov om konfiskering». Nå kaller dere dem for «Lov om natur­restaurering». Vel det er idiotisk tullprat. Takk.

Om loven om natur­restaurering er EØS-relevant er ikke avklart ennå, men du kan jo bare gjette. Loven kan også ramme fiske­oppdrett, kraft­utbygging og andre næringer som griper inn i naturen, og vil tillate at myndighetene kort og godt bare stjeler livsverket til folk.

Det gigantiske paradokset er naturligvis at EU som fremstår som så bekymret for naturen, har vedtatt at Europa i fremtiden skal drives av sol- og vindkraft, som krever helt ekstreme inngrep i naturen og kultur­landskap. Men det har lovet tatt høyde for, fordi det «setter almene interesser foran natur».

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.